SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Öz'den Farklı Tepki..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Devlet ve Beydağı Devlet Hastanelerinin bir yönetim altında birleştirilmesi, hizmetlerine ilişkin yeni düzenlemeler yapılması yolunda, en başta AKP'li milletvekilleri Öznur Çalık ve İhsan Koca'nın destek verdiği çalışmalara, AKP Milletvekili Ömer Faruk Öz'den eleştiri geldi.

"ANLAM VEREMİYORUM.."
Milletvekili Öz, konuya ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı:

"AK Parti Hükümeti’nin görev yaptığı süreçte Türkiye ve buna paralel olarak Malatya, sağlık alanında birçok hizmet ve yenilikle buluştu.

Sağlıkta dönüşüm atılımları kapsamında başta vatandaşlarımız arasında ayrım olmaksızın tüm hastanelerden yararlanmaları, ilaçların özel eczanelerden rahatlıkla alınabilmeleri bakımından sağlık alanında vatandaşı rahatlatan sayısız hizmete imza atıldı.

Türkiye, AK Parti’nin sağlık alanındaki bu örnek hizmetlerini konuşurken, Malatya’da son günlerde hastanelerin birleştirilmesi gibi bir gerekçe ile kamuoyunun tedirgin edilmesine anlam veremediğimi belirtmek istiyorum.

Malatya’mızda, örnek bir hastanenin yapım ihalesinin önümüzdeki ay yapılacağı ve 2 yıl içerisinde tamamlanacağı düşünüldüğü bir süreçte böyle bir uygulamaya gidilmesini doğru bulmuyorum.

Halihazırda kentte başta sağlık alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları olmak üzere birçok kişi, bu birleştirmeye karşı görüşlerini ortaya koymaktadır.

Birleştirme sonucunda ortaya çıkacak bazı aksaklıklardan söz edilmektedir.

-Malatya ve Beydağı Devlet hastanelerinin arasındaki yaklaşık 6 kilometrelik uzaklığın, kentin farklı noktalarında oturan vatandaşların erişimini büyük sıkıntıya sokacağı…

-Başta trafik kazaları sonucu zarar gören vatandaşlar olmak üzere kentin batı kesimindeki ilçelerden sağlık hizmeti almak üzere kente gelen vatandaşların daha ziyade Beydağı Devlet Hastanesi’nden yararlandığı göz önüne alındığında, bu vatandaşların Malatya Devlet Hastanesi’ne yönlendirilmesi sonucu büyük mağduriyetlerin doğacağı…

-Her iki hastanenin birleştirilmesi sonucunda çok sayıda branşın bir araya toplanacağı Malatya Devlet Hastanesi’nin bu yükü kaldıramayacağı, özellikle acil hizmetleri bakımından büyük sıkıntıların gündeme geleceği…

-Hastanelerin bir başhekimlik çatısında idare edilmesi sonrasında personel açısından büyük gevşekliklerin doğacağı ve idare sürecinde önemli aksaklıkların gün yüzüne çıkacağı… gibi olumsuzluklar, sağlık alanında uzman sivil toplum kuruluşu temsilcileri tarafından sürekli gündeme taşınmaktadır.

Malatya’da hayata geçirilmesi düşünülen her projede, başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere kentin tüm kesimlerinin görüş ve düşüncelerinin alınması, ortak aklın hayata geçirilmesi gerekmektedir.

Malum olunduğu üzere, vatandaşa ve özellikle kent dokusuna oldukça faydalı olması beklenen, “Kentsel Dönüşüm Projesi” sürecinde ortak aklın devreye sokulmaması nedeniyle birçok aksaklık gündeme gelmiştir.

Hastanelerin birleştirilmesi konusunda kamuoyunun beklenti, görüş ve talepleri göz önüne alınmaksızın körü, körüne adımlar atılmasının yanlış olacağı kanaatindeyim.
Bu çerçevede, Malatya’mızda sağlık alanında büyük mağduriyetlere yol açacağını düşündüğüm hastanelerin birleştirilmesi uygulaması ile yeni hastanenin devreye girmesine 2 yıllık bir süre kala kentte kaoslara meydan verilmesinin doğru olmadığını ifade etmek istiyorum.

Zaten iki hastanenin birleştirilmesi, bununla ilgili sistemin oturtulması ancak 2 yıllık bir süreçte mümkün olabilecektir. Bu açıdan bakıldığında, birleştirme işleminin hiçbir mantığı bulunmamaktadır.

AK Parti’mizin Türkiye’de sağlık alanında attığı örnek adımların, Malatya’da uygulamaya konulmak istenen bu anlamsız uygulama ile vatandaş nezdinde yerini olumsuz bakış açılarına terk edeceğine inanmaktayım."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız