SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Öz'den Özel Güne Özel Hediye

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, genellikle karanfil dağıtıldığını ancak kendisinin kadınların sağlığı ve cildi için önem arz eden kayısı ürünlerini vermeyi uygun bulduğunu belirtti.

Yazın sofrada taze meyve olarak yenen kayısının; kurusu, hoşafı, kompostosu, reçeli, marmeladı, şurubu, meyve suyu, şekerlemesi, pestili ve tatlısının yapıldığını ifade eden Öz, Türkiye'nin, kuru kayısı pazarının yüzde 80'ini elinde tuttuğunu kaydetti.

Ömer Faruk Öz, kayısının faydalarını şöyle sıraladı:

''Beynin düzenli çalışmasını sağlar, stresi azaltır. Karaciğerin tahrip olan kısmının tamirini yapar. Kemiklerin çok daha düzgün ve sağlam olmasında önemli rol oynar. Kan yapımını artırarak, kansızlığa engel olur. Mide ve oniki parmak bağırsağı ülserinin meydana gelmesine engel olur. Böbreklerde tas teşekkülünü azaltır. Üreme sistemi üzerinde önemli rolü bulunup, fındığın bilinen özellikleri kayısı için de geçerlidir. Kansere karşı koruyucu bir etkiye sahiptir. Dişlerin daha sağlam ve kuvvetli olmasında önemli rol oynar. Kalp kaslarını kuvvetlendirir ve daha düzenli çalışmasını sağlar.''

-''KOZMETİK SANAYİNDE ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP''-
Öz, kayısının bunların dışında, kozmetik sanayinde de önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Kayısının, cildin aknelerden arınmasına, gençleşmesine, doğal nem seviyesine ulaşmasından, saç dökülmesi ve cilt hücrelerinin beslenmesine kadar pek çok etkiye sahip olduğunu belirten Öz, kayısıdan sabun, yağ ve krem üretildiğini kaydetti.

Öz, kayısı sabununun, saf kayısı yağı ve zeytinyağından üretildiğini, cilt hücrelerini besleyerek cildin ideal nem oranını koruduğunu, saç dökülmesine ve kepeğe karşı etkili olduğunu bildirdi.

Kayısı kreminin faydalarını da anlatan Öz, ''Kayısı kremi, günlük cilt bakımı için ideal bir kremdir. Aktif doğal nemlendiriciler sayesinde, cildinizi yağlandırmadan yumuşaklık ve canlılık vererek ipeksi bir doku sağlar. Cildin nem kaybını önleyip kurumamasını ve yenilenmesini sağlayan doğal kayısı yağı, E vitamini ve balmumu içerir'' dedi.

TBMM İdare Amiri Öz, bu nedenlerle, hem beden sağlığı hem de cilt sağlığının korunması bakımından kayısının bolca tüketilmesinin uzmanlarca önerildiğini bildirdi.

Kadınların, 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlayan Öz, ''Zaten güzel olan Türk kadınlarının, kayısı kullanarak güzelliklerini daha da artırmalarını diliyorum '' dedi.

Ömer Faruk Öz, Elazığ'da meydana gelen depremde hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara da geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Öz, daha sonra basın mensuplarına, kuru kayısı ile kayısıdan yapılan kozmetik ürünleri dağıttı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız