SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Özel 3 Yıl Daha Görevde

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:35:10
Özel 3 Yıl Daha Görevde
A- A+ PAYLAŞ
 
YAŞ'ta, Genelkurmay Başkanı Özel'in 2015'e kadar görevine devam etmesi kararlaştırıldı. Özel'den sonra gelecek isim ise Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu
 
Yüksek Askeri Şura, çalışmalarını bir gün erken tamamladı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz kararları dün akşam Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sundu. Toplantıda alınan kararların bugün Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden duyurulacağı bildirildi. Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki (TSK) personelin terfi, atama ve emeklilik işlemlerinin görüşüldüğü Şura'da bu yıl terfi sırasında olan 39 tutuklu generalle ilgili düğüm çözüldü. Geçtiğimiz yıllarda görev süreleri uzatılan ve bu yıl rütbe bekleme süreleri dolan yaklaşık 20 generalin emekli edildiği ifade edilirken, terfi sırası gelen 19 generale de temdit verildiği belirtildi. Görev süreleri uzatılan generallerin pasif görevlere atandığı öğrenildi. Geçtiğimiz yıllarda bu generallere komutan yardımcılığı görevleri verilmişti. Tutuklu oldukları için görevleri vekaleten yürütülüyordu. Başta sınır birlikleri olmak üzere vekaleten yürütülen komutanlıklara da asaleten atama yapıldı. Emekli edilen personel, Hasdal Cezaevi'nden Silivri'ye nakledilecek. Bu yıl komuta kademesinde değişiklik olmayacak. TSK'dan emekli olan tek orgeneral Harp Akademileri Komutanı Aslan Güner oldu. Şura kararları önümüzdeki yılların komuta kademesini de şekillendirdi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel 2015'e kadar görevini sürdürecek. Kara, Hava ve Deniz Komutanları ise önümüzdeki yıl emekli olacaklar. Önümüzdeki yıl Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu atanacak. Kalyoncu'nun 2 yıl bu görevi sürdürdükten sonra 2015'te Genelkurmay Başkanı olması bekleniyor. Kalyoncu'nun 2017'de emekli olması, yerine Orgeneral Hulusi Akar'ın atanması bekleniyor. 
 
YÖRÜK SINIRDA KALDI 
Şura kararlarında tutukluluk kararıyla görevinin başında bulunamayan 2 orgenerale de pasif görev verildi. Geçen yıl, Şura'dan hemen önce tutuklanan eski Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı YAŞ üyesi adı altında pasif bir göreve atanmıştı. Aynı görev tanımı bu yıl EDOK Komutanı Orgeneral Nusret Taşdeler için yapıldı. EDOK Komutanlığı'na ise yeni bir ismin atandığı öğrenildi. Bu yıl askeri teamülleri bozan isim 2'inci Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük oldu. 2 yıl kıta görevi yapan Yörük'ün bu yıl Karargah görevi yapması bekleniyordu. Ancak, 2'inci Ordu Komutanlığı'nın sorumluluğundaki Irak ve Suriye sınırlarında yaşanan gerginlikler ve kriz nedeniyle Yörük'ün tecrübelerinden bir yıl daha yararlanılmak istendiği ifade edildi. Şura'da aktif olarak görev yapan 12 Orgeneral sayısının 15'e çıkarıldığı ifade edildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız