SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Özel Bir Fotoğraf

A- A+ PAYLAŞ

Büyük devlet adamı ve asker, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucularından, Atatürk'ün yakın çalışma arkadaşı, ikinci Cumhurbaşkanı hemşehrimiz İsmet İnönü'nün ölüm yıldönümü dolayısıyla, Malatya Kültür ve Yaşam Derneği tarafından fotoğraf sergisi açılıyor.

Yandaki fotoğraf da, İnönü'nün akrabalarından merhum Abdulhadi Çekirdek'in özel albümünden. Fotoğraf, İsmet Paşa'nın Anıtkabir ziyareti sırasında çekilmiş. Paşa, istirahat ederken, nöbetçi asker elini öpüyor ve onu gülerek izleyen de merhum Abdulhadi Çekirdek.

Bu fotoğrafın da aralarında yeraldığı 70'in üzerinde "İsmet Paşa" fotoğrafı, 5 gün boyunca İnönü Kapalı Çarşısı zemin kattaki alanda sergilenecek.

Malatya Kültür ve Yaşam Derneği Başkanı Yaşar Karaaslan, "Fotoğraf sergisinde, Sevgili Paşamızın Malatya’ya yaptığı ziyaret ve mitingler, Malatyalıların Ankara’ya Türkiye Büyük Millet Meclisine ve Pembe Köşke yaptığı ziyaretler ile Paşamızla çektirilen özel fotoğraflar yeralıyor"dedi.

Karaaslan, İsmet Paşa'nın ölümünün 35'inci yıldönümü olan 25 Aralık günü açılacak olan serginin 30 Aralık gününe kadar açık kalacağını bildirdi.

FOTOĞRAF: Abdulhadi ÇEKİRDEK Arşivinden

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız