SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Özel Dizayn Edildi"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:44:03
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi, engelli vatandaşların sosyal hayata adaptasyonunu kolaylaştırmak amacıyla uygulamaya koyduğu engelli özel araçlarına bir yenisini daha ekledi.

Malatya Belediyesi Basın Müdürlüğü tarafından verilen bilgide, “Daha önce engelli vatandaşların kullanımı için özel olarak dizayn edilen 2 adet minibüsün ardından yeni bir araç daha alınarak, engelliler için yine özel olarak dizayn edildi. Yeni alınan araç da önceki araçlar gibi, tekerlekli sandalyeli engelli vatandaşlara kartlı sistemle hizmet verecek.

400 engelli vatandaşımızın faydalandığı bu hizmet kapsamında; tekerlekli sandalyeye bağımlı vatandaşlarımıza verilmiş olan kartlara aylık puan yükleniyor. Engelli vatandaşlar ihtiyaçlarına göre araç talebinde bulunarak istedikleri yere gidebiliyorlar” ifadeleri kullanıldı.

Alınan yeni araç ile ilgili yapılan açıklamada; “Engelli vatandaşlarımız için dizayn edilen bu özel araçlarımız Malatya genelinde hangi yaşta olursa olsun tekerlekli sandalyeye bağımlı olarak yaşamını sürdüren ve evlerinden çıkamayan engelli vatandaşlarımızın ulaşımlarını daha rahat sağlamaları için kendilerine tahsis edilmiştir. Engelli vatandaşlar, kendilerine tahsis edilen puan nispetinde, gerek mecburi işlerinde, gerekse de sosyal ve kültürel yaşamlarında bu araçlardan faydalanabiliyorlar” denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız