SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Özel Harekat Gitmesin"

A- A+ PAYLAŞ
Malatya merkez Tecde Mahallesi'nde 26 yıldır hizmet veren ve adeta Tecde ile özdeşleşen Özel Hareket Şube Müdürlüğü binasının kalması isteniyor.
Yeşilyurt ilçe karayolu üzerinde bulunan ve 1980 yılında Şehit Polis Mehmet Şenses Karakolu olarak kurulan bina 1985 yılında Özel Harekat Şube Müdürlüğü’ne tahsis edildi. Yaklaşık 26 yıldır Özel Hareket Şube Müdürlüğü olarak kullanılan binada geçen yıl yapılan tetkiklerde depreme dayanıklı olmadığı tespit edildi ve güçlendirilmek üzere tadilat başlatıldı. Geniş çaplı yapılan tetkiklerde binanın temelinin de depreme dayanıklı olmadığından güçlendirme işlemi durduruldu. Bu nedenle, Tecde Mahallesi'nde bulunan Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nün taşınması gündeme geldi.
 
Tecde Mahallesi Muhtarı Abuzer Akkuş ise gerekli yerlere müracaat ederek Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nün mahallelerinde kalmasını istiyor. Akkuş, "Eski binanın yanına yaklaşık 2 yıl önce iki katlı bir ek bina yapıldı. Polisler bu binada görevlerine devam edebilirler" ifadelerini kullandı.
 
Eski binanın ise tamamen yıkılarak yeni binanın tekrar yapılması için her türlü desteği vereceklerini belirten Akkuş, "Gönlümüz Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nün mahallemizde kalmasından yanadır. Yetkililerin bu konuda yardımcı olacaklarından ümitliyiz" dedi.
 
Tecde Mahallesi sakinlerinden Ali Yiğit ise Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nün mahallelerinde bulunmasından memnun olduklarını, işlenecek kötülükler için caydırıcı etkisi olduğunu bildirdi. Özellikle akşamları devriye gezmelerinin mahallelerine ayrıca bir güven verdiğini belirten Yiğit, gerekirse imza kampanyası başlatarak 10 bin imza ile Emniyet Müdürlüğü’ne başvuruda bulunacaklarını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız