SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Özel Hastane Lisansla Açılacak

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:46:59
Özel Hastane Lisansla Açılacak
A- A+ PAYLAŞ

Sağlık Bakanlığı, özel sağlık kuruluşu açabilmek için ön izin yerine lisans verecek. Açılacak açık artırmayı kazananlar, Bakanlığın belirlediği ücret karşılığında lisans alabilecek.

2008'de özel sağlık kuruluşu açılması için planlama sistemi getiren Sağlık Bakanlığı, o tarihten bu yana yeni ruhsat vermiyordu. Bakanlık, Resmi Gazete'de dün yayımlanan yönetmelikle özel sağlık kuruluşu açılmasıyla ilgili yeni kriterleri belirledi.

Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü İrfan Şencan, yeni düzenlemeye ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, lisans verilecek gerçek veya tüzel kişilerin, lisans başvurusu değerlendirme komisyonu tarafından kabul edilenler arasından açık arttırma ile belirleneceğini bildirdi.

Lisansların kullanım süresinin yatırımın büyüklüğüne göre 10 yıldan 30 yıla kadar belirlenebileceğini belirten Şencan, bu süre sonunda lisansın kullanım hakkının sona ereceğini sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız