SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Özel Hastaneler Denetimde"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:39:54
A- A+ PAYLAŞ

Sosyal Güvenlik kurumu (SGK) Malatya İl Müdiresi Ayten Kara, “Malatya’daki özel hastaneler bugünlerde denetim sürecindedir” dedi. 

Kurumda, il müdür yardımcıları ile birlikte basın açıklaması yapan SGK Malatya İl Müdiresi Ayten Kara, bir ay önce göreve başladığını söyledi. Kara, Malatya’nın nüfusunun 800 bin’e yakın olduğunu hatırlatarak, “Sağlık sigortası olarak düşünürsek, aslında bütün vatandaşlarımız 2012’den itibaren genel sağlık sigortası kapsamında sigortalıdır. Ancak, Malatya’da çalışan aktif sigortalı, 2013 yılı Aralık ayı itibariyle ise 158 bin’dir” ifadelerini kullandı.

Basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Kara, “Malatya’daki özel hastaneler bugünlerde denetim sürecindedir. Oturan değil, gezen SGK görevlileri olarak, denetlediğimiz iş yerine önce ikaz, sonra ise ceza işlemine gidiyoruz” şeklinde konuştu.

Eşiyle resmen boşanıp da babasının emekli maaşını alan kadınlarla ilgili de ihbarları değerlendirdiklerini söyleyen Kara, “2008 yılından itibaren eşinden resmen boşanan ve babasının aylığını alanlar hakkında çalışmalarımız sürüyor. Boşandığı eşiyle birlikte fiilen yaşayanları tespit edersek, hem aylık kesiliyor ve ödenen aylıklar da faizleriyle birlikte geri alınıyor” dedi.

Kara, denetmen ve denetmen yardımcılarının ,ihbar ve şikayetleri değerlendirdiklerini kaydetti.

İŞ KUR İl Müdürlüğü yanındaki alana yeni SGK binası yapılacağını hatırlatan Kara, “Yeni bina için belediye ile ruhsat konusunda görüşülüyor. Biz de istiyoruz ki biran önce temel atılıp tamamlansın. Çünkü, Malatya’da oluşturulan sağlık kurulu Malatya dışından gelen hastane evraklarını da inceliyor. Sağlık kuruluna de yer ihtiyacı var” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız