SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Özel Hizmet Olarak Tahsis Etmiş Olduk"

0
Güncellendi - 2017-05-22 17:15:51
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, kentte hizmete girecek "pembe trambüs" uygulamasına ilişkin, "Bunu farklı amaçlı yorumlayanlar olabiliyor. Sanki biz toplu taşımada kadın erkek ayrımı yapmışız gibi. Kesinlikle öyle bir şey yok. Buradaki aşırı yoğun saatlerde böyle bir alternatifi bu konuda talebi olan öğrencilerimize sunmuş olduk." dedi.

Çakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ulaşımın ciddi bir hizmet olduğunu ve tüm şehirlerde bu konuyla ilgili planlamalar yapıldığını belirtti.

İnönü Üniversitesi'nden Malatya Şehirlerarası Otobüs Terminali hattında trambüslerin hizmet verdiğini aktaran Çakır, 20 kilometrelik mesafede günde 35 bin yolcu taşıdıklarını ifade etti.

Çakır, üniversitede eğitim gören kız öğrencilerden özellikle yoğun saatlerde kendilerine ait bir trambüs talebini aldıklarını ve bunun üzerine "pembe trambüs" çalışmasını başlattıklarını anımsattı.

Bu kapsamda 2 aracın yoğun saatlerde kadınlara özel olacağını aktaran Çakır, pembe trambüslerin montaj ve testlerinin sürdüğünü dile getirerek, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimiz talebi doğrultusunda 2 trambüsümüzü kızlarımıza ayırdık. Eğer trambüse ayrı binmek istiyorsa kız öğrencilerimiz, biz de onlara ayrıcalık yapmış olduk. Bunu farklı, amaçlı yorumlayanlar olabiliyor. Sanki biz toplu taşımada kadın erkek ayrımı yapmışız gibi. Kesinlikle öyle bir şey yok. Normal bizim seferlerimiz sürüyor. 150 otobüsümüz 19 trambüsümüz şu anda vatandaşlarımıza hizmet veriyor."

Kente gelecek 3 trambüsle araç sayısının 22'ye çıkacağını, bunlardan ikisinin pembe trambüs olacağını dile getiren Çakır, "Bu uygulamayı bir çok gelişmiş batılı ülkelerde de görebilirsiniz. Bu tür ulaşım hizmetlerinde vatandaşlardan farklı talepler gelebiliyor. Dolayısıyla böyle bir talebin gelmesine de duyarsız kalmazdık. Bu uygulamaya bir ayrımcılık, ayrıştırma olarak bakmayı ben bağnazlık olarak görüyorum."

Çakır,  5 dakikada bir trambüslerin geçtiğini anlatarak, "Haricinde otobüslerimiz geçmektedir. İsteyen istediği araca binebilir. Böyle bir ihtiyaç hisseden hemşehrilerimiz, kız öğrencilerimiz için 2 araç ayırdık. Onlar için özel hizmet olarak tahsis etmiş olduk." sözlerine yer verdi.

AA

FOTOĞRAFLAR: Malatya'da sadece bayanların kullanımına sunulacak olan "pembe" trambüslerin montaj çalışmaları son aşamada..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

38 yorum yapılmış

  • ilyas (6 yıl önce)
    Farklı bir uygulama, varsın olsun. Zaten sonrasında problem olursa çok çok otobüs rengi değiştirilir.. Trambüse karşıda bir kampanya olmuştu. Şimdi yolcu sayısı daha fazla..Diğer otobüslerdeki durumla kıyaslarsanız bence en uygunu ve çevre dostu olan bu uygulama belkide biraz daha genişletilmeli...
    0
    0
    Yanıtla
  • burak inan (6 yıl önce)
    malatyanın erkeklerinde bir ahlak sorunu olduğu sonucu mu çıkıyor bu uygulamayla.
    0
    0
    Yanıtla
  • Veysel (6 yıl önce)
    Şu millete bak hele..pembe otobüsün böyle bir hizmete sunulmasından rahatsız olanlar kendilerini sorgulasınlar acaba üniversite öğrencilerinin yoğun olduğu saatlerde kızları veya bacıları izdihamlı bir ortamda ve beylerin ve hatta bu sıkışık durumlardan zevk alan gayri ahlaki kişilerin arasında yapacağı yolculuklarına rıza gösterirler mi..elbette yok derler.o halde başkalarınında derdi senin benim derdi olmalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • ZİBETRA (6 yıl önce)Veysel isimli kullanıcı yorumuna
    Otobüsün rengini değiştireceğinize, kafalarınızı değiştirin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Tek (6 yıl önce)
    Sayin Ahmet Cakir veya bu otobusun fikir babalarinin, Turk hanimlarinin faziletine mi guvenleri yok yoksa onlarla ayni ortamda bulunduklarinda kendilerine mi guvenleri yok? Saygilar...
    0
    0
    Yanıtla
  • Selim (6 yıl önce)
    Sayın Belediye Başkanı tebrikler böyle saçma sapan konular yüzünden Türkiye gündemine çıkıyoruz. Siz kime hizmet ediyorsunuz bunu bi düşünün. Bu uygulamanın getireceği diğer sonuçları değerlendirin. Yoksa Malatya sizi hiç iyi anmayacak
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet tekkanat (6 yıl önce)
    millet gider mersine biz gideriz tersine, trambus denen ucubeyi malatyaya layık görenlerden başka ne beklenirdi vah malatyam vah bu kafalarla bir yere varamayız.
    0
    0
    Yanıtla
  • haydarsessizce (6 yıl önce)
    Karda kışta soğukta trambüs bekleyen erkek yolcu uzaktan trambusün geldiğini görür. Ancak gelen trambüs pembedir. O yolcu açar ağzını yumar gözünü.
    0
    0
    Yanıtla
  • aho maho (6 yıl önce)
    hastaneleri de ayırmak lazım. hatta bir de suriyelilere özel bir hastane ve otobüs yapılmalı malatyada.
    0
    0
    Yanıtla
  • ADIYAMAN (6 yıl önce)
    Arık kızlarımızı çok rahat tranbüse binecek Allah razı olsun Başkanım tabi ki bu taranbüs tacizcilerin işine gelmez siz rahat olun başkanım
    0
    0
    Yanıtla
  • Hadi ordan!
    0
    0
    Yanıtla
  • öneri (6 yıl önce)
    pembesi dururken kırmızı renkli boynuzlu otobüse binen kızlara hangi gözle bakacaklar? yazık değil mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (6 yıl önce)
    eleştirenlerin anasını bacısını saat 7 ile 9 arası trambüse bindirmelerini istiyorum ki görsünler rezilliği
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (6 yıl önce)
    irana dört nala gidiyoruz, yazık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malik Atasoy (6 yıl önce)mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Yıllardır aynı laf. İran, İran. Siz İran'ı islamiyeti bihakkın yaşayan bir ülke mi sanıyorsunuz? İran Türkiye'nin baş düşmanıdır. Haberi de doğru okuyalım lütfen, kız öğrencilerin talebi doğrultusunda bu hizmet getirildi. Ama sizdeki zihniyet hiç değişmeyecek maalesef. Hemen İran masalları...
    0
    0
    Yanıtla
  • Güya modern belediye, modern şehir. Otobüslerin rengini değiştireceğinize "kafanızın rengini" değiştirin! Toplu taşıma araçlarında veya şehirde kadınları rahatsız eden bir durum var ise çözüm otobüsü boyamakta değil, gerekli eğitimi insanlara vermekte geçiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Adını Muhammed Mustafadan (S.a.v) alan mehmet kardeşim Senin bacın ,annen,ve hanımın için de aynı şeyi düşünüyormusun aynı otobüste sıkışık vaziyette cevap ver Olumsuz cevap verenlerde aynı soruya muhataptır.Halk ister se olur Cahiliye dönemi geride kaldı İnsanların fikrine değil Çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşma zamanı
    0
    0
    Yanıtla
  • furkan (6 yıl önce)
    böyle saçma bir şey yok ya gerçekten. Başkanımızı burdan kınıyorum. Sonraki seçimde aday falan olursa oy yok. Gidip İran'da ilçe belediyelerini falan yönetsin. orda bu proje iyi alkış alır....
    0
    0
    Yanıtla
  • UYANlN ARTlK EY MALATYALlLAR (6 yıl önce)
    Bir de baskani tebrikeden zekalar yok mu? Yaglarimi eritiyorlar Peki bugune kadar troleybus yokken nerdeydi bu zekalar. İlla birileri ortaya bir sey atinca mi insanlar magdur oldugunu hatirliyor Belediye is yapiyor gibi gorunmeyi cok ama cok iyi basariyor bu bizim saf iyi niyetli insanimizin eseri
    0
    0
    Yanıtla
  • MEHMET K. (6 yıl önce)
    Sayın Başkan iyi güzel söylüyorsunuzda ozaman Kadınlar sadece Pembe Trambüsleri kullansın. En azında daha adil olur.Ayrıca bu araçlar çok yavaş buna nasıl bir çözüm getireceksiniz!
    0
    0
    Yanıtla
  • Rifat (6 yıl önce)
    Güzel bir karar düşünenleri ve uyguluyanları kutlarım. Kızlarımızın iffetini ve namusunu korudukları için. Ayrıca bundan önce o otobüslerde yolculuk eden erkekleride töhmet altında bırakmadıkmayacakları için. Allah aşkına bu saçma sapan uygulamalar ne Malatyamıza nede Ülkemize yakışıyor. Durağa yanaşan bir pembe otobüse binenler ve binemeyenler nasıl bir yorum ve anlayış içinde olacaklar. Allah rızası için uygulamaya geçmeden önce bir daha bir daha düşünün .
    0
    0
    Yanıtla
  • ADIYAMAN (6 yıl önce)Rifat isimli kullanıcı yorumuna
    işinizeme gelmiyor rıfat bey
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya uyuma (6 yıl önce)
    Normal trambüse binen kadınlarımıza olumsuz diye düşünsünler diye bu uygulamayı yapıyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Hangı batılı ülkelerde traleybusler tıklım tıklım gıdıyor sayın Çakır.. bır foto atında gorelım! Avrupa da bazı sehırlerde var ama onlarda raylı sıstemde var, metro da var.. bır çoğu özle araçları ıle işe gıdıp geliyor! Sen hastane hattına, unıversıte hattına şimdi ise yenı stad hattına bunla yolcumu taşıyacaksın.. güldürme adamı.. ıstersen 100 tane al trafıgı alt üst etmekten başka bır ıse yaramaz! Bu sıstem turkıye şartlarına uygun degıl en basından beri yapmayın bunu raylı sıstem yapın dedık, dedıkte bızı duyan olmadı... yada duymak ıstemedıler! Bırdaha yazayım dedım. Bız yazmaktan usandık o savunmaktan bıkmadı! Bız dıyoruz İstanbul Boğaz'ı sayın Çakır dıyor Çanakkale Boğaz'ı... neyse anlayan anladı?
    0
    0
    Yanıtla
  • lavin (6 yıl önce)
    Harika bir uygulama tebrik ediyorum.Ayrıca inönü mahallesine olan otobüs sayısının arttırılmasını istiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Harika derken dalga geçer anlamda kullanıyorsun galiba yoksa bir tek sen varsın bu uygulamayı beğenen . Cevabını merak ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turko (6 yıl önce)
    İsraf resmen israf. Belediye ıs yapmıyor boş Monoray gelse trafik sorunu dahil tüm sorunlar ortadan kalkar. Yahu BİR BUYÜK ŞEHİRDE SADECE 1 ÇEVRE YOLU OLURMU YA :) YAZIK MALATYAMA YAZIK. .
    0
    0
    Yanıtla
  • emre (6 yıl önce)
    Peki o yogun saatlerde bir erkegin isi olsa o geldigi anda binmesi gerrekse normal tranbusun daha gelmesine vakit varsa veya bu il disindan bilmeyen biri bineceginde sofur hop hop mu deyip bagiracak binene o zaman bu otobuste calisan bayan olmasi gerekmez mi
    0
    0
    Yanıtla
  • Nedim (6 yıl önce)
    Sn. Baskan; halktan gelen yogun taleplerin dikkate alindigindan bahsediyor, karakavak hattindan 30 dk. bir olan sefer saysinin artirilmasi 12 veya 15 dk. bir yapilmasi hk. ki talebinin de dikkat alinmasi bolget halkinin yogun talebidir..duyrulur..
    0
    0
    Yanıtla
  • Baba (6 yıl önce)
    Pembe trambüs talebi bu kadar yoğunsa bu ŞEHRİN O GÜZEL YOLLARININ ANASI AĞLAMIŞ BUNLARLA İLGİLİ HİÇ Mİ TALEP YOK BAŞKAN BEY !!! GERÇEKTEN BÜTÜN YOLLAR DELİM DEŞİK. BİR YAĞMUR YAĞIYOR HER TARAF ÇAR ÇAMUR OLUYOR. ÖNCE BU YANLIŞLARI EKSİKLERİ DÜZELT. İNSANIN YÜRÜMEYİP ARABALARIN YOĞUN OLDUĞU YERLERDE GENİŞ KALDIRIMLAR DARACIK YOLLAR YAPIYORSUNUZ. BU ŞEHRİ BİR AYRINTILI GEZ BAŞKAN BEY ! Ondan sonra sıra ne zaman pembe trambüse gelirse o zaman halledersin. Bu bir gerçektir bu utanç verici durumları yaşayan başka bir şehir yoktur DÜNYADA !!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Metehan (6 yıl önce)
    Çelişkili açıklama madem yoğun saatler var 2 sefer fazla koyup yoğunluğu azaltırsiniz pembe ye binen insanlar iffet li diğer trambuse binen insanlar ne olacak.saçma ve ayrımcı bir uygulama
    0
    0
    Yanıtla
  • Eser (6 yıl önce)
    Kesinlikle olması gereken bir uygulama. Çok geç bile kalındı. Teşekkürler Sayın Başkan..
    0
    0
    Yanıtla
  • ADIYAMAN (6 yıl önce)Eser isimli kullanıcı yorumuna
    Alkış Alkış Alkış böyle güzel yorumunuz için
    0
    0
    Yanıtla
  • Dalga geçer anlamdamı söylüyorsun bir tek sen varsın bu uygulamayı beğenen . Cevabını merak ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • UYANlN ARTlK EY MALATYALlLAR (6 yıl önce)
    Nelerle ugrasiyoruz? Turkiyede rezil olduk. Yolun ortasina kurulmasi gerektigi yerde gittiler yan yollara kurdulat sistemi. Ne guzel tramvaya rahatlikla gececektik. Elinize saglik beter ettiniz simdi bir de pembesi geliyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Şafak (6 yıl önce)
    Yoğun saatler dediğinize göre yoğun olmayan saatlerde var demektir. Peki bu yoğun olmayan saatlerde bu trambüsler ne olacak. Mesela üniversitelerin kapalı olduğu yaz aylarında, mesela hafta sonlarında mesela yoğun olmayan diğer saatlerde? Ya 3-5 kişi ile gidecek, ya yatacak yada araştırma hastanesi gibi yoğun Başka yerdeki bayanlara hizmet verecek. Öyle ya trambüslerin zırt pırt rengini değiştirmeyeceğinize göre. Şimdi ufak ufak toplu taşıma da ayrıştırma oluyor mu olmuyor mu göreceğiz artık. Ha bide sadece merak ettim. Hangi batılı ülkelerin böyle uygulamaları varmış onu da bir bilelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • necdet (6 yıl önce)
    sayın belediye başkanımıza teşekür ederiz bu uygulama için
    0
    0
    Yanıtla
  • Dalga geçer anlamdamı söylüyorsun bir tek sen varsın bu uygulamayı beğenen . Cevabını merak ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla