SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Özel İdare Karakavak'a Gidiyor

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi, 3 ayrı binada hizmet veren İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nin tek binada hizmet vermesine karar verdi.

Malatya İl Genel Meclisi, Mart 2006 dönemi son toplantısını Meclis Başkanı Bekir Çelik başkanlığında Özel İdare Salonu'nda yaptı. Toplantıda Özel İdare Müdürlüğü'nün 2005 yılı çalışma faaliyeti raporu görüşülerek kabul edildi.

Raporda Özel İdare Müdürlüğü'nün 2005 yılında yatırımlara 19 bin YTL harcama yaptığı aktarıldı.

Toplantıda İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne bağlı tüm birimlerin, Karakavak'taki Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü'ne ait binalara taşınması görüşülerek kabul edildi. Buna göre, Özel İdare Müdürlüğü, İl Genel Meclisi, İl Encümeni ve Genel Sekreterliği'ne bağlı tüm birimler, Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü'ndeki binalara taşınacak.

İl Genel Meclisi Başkanı Bekir Çelik, "Şu anda 3 ayrı binada hizmet veriyoruz. Bu da masrafa neden oluyor" dedi.

Valilik arkasındaki Özel İdare Müdürlüğü binasının şu anda SSK İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği olarak kullanılmak üzere Sağlık İl Müdürlüğü'ne devredilmesi için de karar alındı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği için daha önceden düzenlenen Cengiz Topel Caddesi'ndeki eski Köy Hizmetleri Bölge Müdürlüğü binasının bir bölümü Tapu ve Kadastro Müdürlükleri'ne devredilmişti. Bu binanın bir bölümü de Kızılay Lojistik Merkezi olarak düşünülüyor. Valilik arkasındaki, mülkiyeti Özel İdare'ye ait eski Açık Öğretim Fakültesi Bürosu da kısa bir süre önce Kızılay Kan Merkezi'ne tahsis edilmişti.

İl Genel Meclisi'nde alt yapı eksikliğinden dolayı fabrikaların sıkıntı çektiği 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin kanalizasyon işinin yapımı için sanayicilerin sağlayacağı parasal katkıyla kanalizasyon büzlerinin Köy Hizmetleri'ne ait büz şantiyesinde yapılması ve araçların da imkanlara göre kullanılması hususunda Valilik makamına yetki verilmesi önerisi, AKP ve CHP'li meclis üyelerince oy çokluğuyla reddedildi. Bu konuda meclis üyeleri bir süre karşılıklı olarak tartıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız