SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Özel İdare ''Meclis Binası'' Oluyor..

A- A+ PAYLAŞ

Köy Hizmetleri Bölge Müdürlüğü’nün kapatılmasının ardından, bu kuruluşun Cengiz Topel Caddesi’ndeki binasının İl Özel İdaresi’ne tahsis edildiğinin açıklanmasının ardından, bu binanın önüne “İl Özel İdare Genel Sekreterliği” tabelası asılırken, Vilayet binası arkasındaki Özel İdare binasının da İl Genel Meclisi tarafından kullanılacağı bildirildi.

Yurt genelinde Köy Hizmetleri Bölge Müdürlükleri’nin kapatılması kararının ardından, bu kuruluşun Malatya dışındaki bölge binaları Kırsal Kalkınma ya da Köylere Hizmet Götürme Birlikleri vs. adı altında kurulan birimlere tahsis edilirken, Malatya böyle bir organizasyonun dışında kalmıştı. Malatya ve Adıyaman illerine hizmet veren Köy Hizmetleri 6. Bölge Müdürlüğü’nün, Cengiz Topel Caddesi’ndeki binasına, başta Milli Eğitim olmak üzere bina sorunu olan bazı kuruluşlar talip olmuşlardı.

Ancak, Bölge Müdürlüğü binasının İl Özel İdaresi’ne tahsis edildiği ve yeni yasaya göre “İl Özel İdare Genel Sekreterliği” adı altında, bu binada faaliyet gösterileceği, buraya Özel İdare personelinin taşınacağı, Köy Hizmetleri’nden Özel İdare’ye devrolan teknik kadroların da aynı binada çalışacağı belirtildi.

Bu düzenleme yapılırken, yeni levha asılırken, ilginç olan Cengiz Topel’deki bu hizmet binasını arayanlara, santralden “Köy Hizmetleri” diye yanıt verilmesi. Yani bina dıştan “İl Özel İdare Genel Sekreterliği”, içerden “Köy Hizmetleri”..

ÖZEL İDARE BİNASI DA GENEL MECLİSE..
Bu arada, Özel İdare’nin Vilayet arkasındaki binasının ise, bu kurum tarafından boşaltılmasının ardından tamamen İl Genel Meclisi’ne tahsis edileceği öğrenildi.

Valilik arkasındaki bu binada, yeni faaliyet alanına göre düzenleme yapılacağı, komisyonlara, gruplara odalar tahsis edileceği belirtildi.

FOTOĞRAF: (Üstte) İl Genel Meclisi'ne tahsis edilecek olan mevcut Özel İdare binası. (Altta) Önüne "İl Özel İdare Genel Sekreterliği" levhası asılan eski Köy Hizmetleri Bölge binası..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız