SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Özel İdare Neleri Satacak?

A- A+ PAYLAŞ

Aralarında Altın Kayısı Oteli'nin de bulunduğu, Malatya Özel İdare Müdürlüğü'ne ait bazı mülklerin satılması için için İl Genel Meclisi'nden, İl Daimi Encümeni'ne yetki verilmesi kararı alındı.

Malatya İl Genel Meclisi toplantısı, Bekir Çelik'in başkanlığında Özel İdare Müdürlüğü Salonu'nda yapıldı. Malatya'nın tek 4 yıldızlı oteli olan Altın Kayısı Oteli, Akpınar kavşağındaki Özel İdare İş Merkezi ve İsmetiye Mahallesi'ndeki otoparkın satılması için il encümenine yetki verilmesi konusu ele alındı. Muhalefet partilerinden bazı üyeler, kar eden kuruluşların değil de zarar eden kuruluşların satılmasını talep etti.

İl Genel Meclisi Başkanı Bekir Çelik, devletin işletmecilik yapmadığını belirterek, "Devlet, işletmecilikten elini çekmelidir. Özel sektör hizmetleri daha iyi götürüyor. Bu bağlamda, Özel İdare Müdürlüğü'ne ait mülkleri satıp, elde edilecek parayla asıl görevimiz olan köye yönelik hizmetlerde kullanacağız" dedi.

Çelik, Özel İdare Müdürlüğü'ne ait Battalgazi Karakaya Baraj Gölü kenarındaki Beyaz Saray Lokantası, gemi ve kısa adı MORMAŞ olan Mobilya Ürünleri Fabrikası'ndaki hisselerin de daha sonra satışa çıkarılacağını dile getirdi.

Çelik, 95 işyeri bulunan Özel İdare İş Merkezi'nin daha önceden dükkanların tek tek satışa çıkarıldığını, ancak alıcı bulunmadığını ifade ederek, "Şimdi blok satışı yapılacak. Burası, 22 kat inşaat ruhsatlı ve 12 kat yapı kullanma izni alınmış bir binadır" dedi.

Oylama sonucu Altın Kayısı Oteli, Özel İdare İş Merkezi ve otoparkın satılması konusunda il encümenine yetki verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız