SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Özel İdare Zarara Uğratılıyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:14:04
A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Miletvekili Veli Ağbaba, Malatya İl Özel İdaresi'nin zarara uğratıldığını ileri sürdü. 
     
Ağbaba, yaptığı yazılı açıklamada, İl Özel İdaresi'nde çalışan işçilerin zorla ya emekli edildiğini, veya başka yerlere nakledildiklerini iddia ederek, ''Hangi mantıkla elindeki yetişmiş vasıflı işçileri dağıtıp dışarıdan hizmet alımına gidiliyor ve taşeronlaşma yapılıyor-'' dedi. 
     
Geçen yıl, sendikanın karşı çıkmasına rağmen Malatya Özel İdaresi'ndeki çalışan işçilerin 135'inin emekli edildiğini, 118 işçinin de başka illere nakledildiğini ifade eden Ağbaba, ''İl Genel Meclisi Denetim Komisyonunun hazırladığı rapora göre, zorla nakledilen işçilerin vasıflı olduğu ve gönderilen vasıflı işçilerin yeri doldurulmadığı için hizmet alımı yoluyla personel çalıştırıldığı belirtilmektedir. Bu nedenle, Özel İdare zarara uğramaktadır'' ifadelerini kullandı.
 
"ABD ELÇİSİNDEN İZİN İSTEYECEĞİM.."

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, ayrıca Kürecik’e kurulan füze kalkanı ile ilgili gelişmeleri değerlendirdi. Ağbaba TBMM Genel kurulunda yaptığı konuşmada “Kürecik’te ki üssü ziyaret etmek için ABD Büyükelçiliğinden izin isteyeceğim” dedi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba konuşmasında “Sayın Başkan, bugün NATO günü. Hepinizin bildiği gibi Malatya'da Kürecik'de bir üs kuruldu. Bu üste kimin yetkili olduğunu hâlâ ben milletvekili olarak öğrenemedim. Ekimden beri defalarca gündeme getirdim. Geçtiğimiz günlerde Genel Kurmay Başkanlığına  yazı yazdım. Dedim ki: "Sayın Genel Kurmay Başkanlığı bu üssü ziyaret etmek istiyorum." "Yetkimiz yok." dendi, Dışişleri Bakanlığına müracaat etmem söylendi. Oraya müracaat ettim, cevap Millî Savunma Bakanlığından geldi, "İlgili makamlar izin vermiyorlar." dendi. Şimdi Kürecik'e Kürecik Kışlası İmar Planı yapılıyor. Bu planla ilgili ne bir bakan ne bir AKP’li yetkili Malatyalılara, bizlere, Millet Meclisine bir tek kelime bilgi vermediler. Burayı ne yapacaklar? İncirlik gibi bir üs mü yapacaklar?” dedi.

 

Ağbaba, konuşmasının devamında “Ayrıca, bir milletvekili olarak Cumhurbaşkanlığından izin istiyorum, Başbakanlıktan izin istiyorum, Millî Savunma Bakanlığından izin istiyorum; üsse girmek için en son Amerikan Büyükelçiliğinden izin isteyeceğim.” şeklinde konuştu.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız