SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Özel İdare'de Hizmet Alım İhalesi

A- A+ PAYLAŞ
Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, kısa süre önce bünyesinde kadrolu olarak çalışan 340 işçiyi ihtiyaç fazlası olduğu gerekçesiyle başka kurumlara devretmek için çalışma başlattıktan hemen sonra 10 şoför ve 3 iş makinesi operatörü almak için hizmet alım ihalesi düzenliyor. İhale, 26 Aralık saat 10’da genel sekreterlik binasında gerçekleştirilecek. 
 
İhtiyaç fazlası olduğu belirtilen işçiler konusundaki tartışmalar ve hukuki süreç bitmeden İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği 10 şoför ve 3 iş makinesi operatörü almak için hizmet alım ihalesi düzenledi. 
 
Malatya’nın köy yollarını adım adım bilen, yıllarca Malatya kırsalında hizmet veren deneyimli personelini başka kurumlara devreden ya da emekli olmaları için baskı yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’nin deneyimsiz yeni personel almak için ihale düzenlemesi ciddi bir çelişki olarak değerlendiriliyor. 
 
Kurumdan ayrılmak zorunda bırakılan personel ise, ‘Bizim ihtiyaç fazlası olarak Özel İdare Genel Sekreterliği’nden ayrılmamızı sağlayanlar, partizanca yeni personel alımı için yer açtılar. Yıllarını karda-kışta Malatya’nın kırsalında hizmet için harcayan personel siyasi rant uğrunda harcandı. Bizi kapı önüne bırakanlar şimdi yeni eleman almak için ihale düzenliyorlar’ şeklinde tepki gösteriyorlar.
 
Özel İdare’de yeniden işe başlatılan ağırlıklı olarak operatör ve şoförlerden oluşan personelin kar mücadelesinde deneyimli olması nedeniyle işe başlatıldığı, kış aylarının bitmesinden sonra bunların akıbetinin belirsiz olduğu ileri sürülüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız