SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Özel İdare'ye 5 Milyon Ödenek

A- A+ PAYLAŞ

İl Genel Meclisi toplantıları devam ederken, Cuma günkü toplantıda kurum ve kuruluşların 2010 yılı yatırım programları ele alındı. Toplantıda, İl Özel İdaresi'nin 2009 yılı bütçesine 5 milyon ek ödenek konulması da kabul edildi.

İl Özel İdaresi Salonu'nda Naci Şavata'nın başkanlığında düzenlenen İl Genel Meclisi toplantısında, gündem gereği, 5 kurumun 2010 yılı yatırım programı görüşüldü. İl Özel İdaresi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün 2010 yılı yatırım programı komisyonlarda görüşülmek üzere havale edildi.

İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, 2010 yılı programı ve bütçesi görüşülürken yaptığı konuşmada, afaki değil, gerçekleşebilecek yatırımları ve bütçeyi koymaları gerektiğini ifade edip, "Gerçekleşecek bütçe yapmalıyız. Afaki bütçe yapmamalıyız" dedi.

Toplantıda ayrıca, İl Özel İdaresi'nin 2009 yılı bütçesine 5 milyon ek ödenek konulması da kabul edildi.

Ek bütçeyle ilgili olarak İl Genel Meclisi üyesi Rıza Sinanoğlu ve İl Özel İdaresi Muhasebe Müdürü Mehmet Şirin Aslan ise, 5 milyon TL'nin nereye ve hangi kuruma ayrılacak olmasıyla ilgili ayrıntılı bilgi aktardılar.

İl Genel Meclisi Eylül dönemi toplantısında ayrıca, Akpınar semtindeki İl Özel İdaresi'ne ait iş merkezinde bir büronun Kadın Girişimciler Derneği'ne, burada Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile kurs açılıp 18 kadının, araç koltuklarına serilen kilim yapılması için ihale olmadan büronun verilmesi teklifi de komisyonda görüşülmek üzere havale edildi.

"EĞİTİME AĞIRLIK VERMELİYİZ
Milli Eğitim Müdürlüğü'nün önümüzdeki yıl programı görüşülürken sözalan meclis üyesi Mustafa Mengüç, Tecde Mahallesi Kayalık mevkiindeki Mustafa Avi Cüre İlköğretim Okulu'nun bir köy okulu gibi olduğunu ve sınıflarının çok yetersiz olmasından dolayı yeni okul yapılması gerektiğini ifade ederek, ayrıca Paşaköşkü mevkiindeki Kemal Özalper İlköğretim Okulu'nda bir sınıfta 50 öğrencinin eğitim gördüğünü, bu mevki de bir ilköğretim okulu gerektiğini dile getirdi. Mengüç, eğitime bütçede ağırlık vermeleri
gerektiğini kaydetti.

Meclis üyesi Vahap Altınok ise, kararları istişare yaparak almaları halinde daha sağlıklı olacağını dile getirip, "Bakıyorum bazı konular diyalog eksikliğinden dolayı gereksiz yere buraya getiriliyor. İstişare ve diyalog olsa sorun daha kolay çözülür" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız