SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Özel İşlem'e Devam mı?

A- A+ PAYLAŞ

Belediye başkanı Ahmet Çakır'ın eski ortağı olduğu ve halen yakın ilişkilerini sürdürdüğü arkadaşlarının yeraldığı bir şirket tarafından, vatandaşların adını "Çakırtepe" diye koydukları bölgede birçok konuda özel işlem ve destek uygulamasıyla inşa edilmekte olan konutlara yol açmak için, yine bir özel işlemin gündeme getirildiği öne sürüldü.

Belediyede bir süre önce ortaya çıkarılan, sahte belgelerle bağışlanmış gibi gösterilen arazi karşılığı kullanılan ek yoğunluk hakkından da yararlanmak dahil olmak üzere birçok "özel muameleye" tabi tutulan konutlara yol açmak için, Cumartesi akşam hava karardıktan sonra belediye ekiplerinin harekete geçip, bazı ağaçları da sökmek istedikleri bildirildi. Belediyenin bu tür işlerde yaptığı gibi, bir tatil gününde ve karanlıkta faaliyete geçmesi, vatandaşların kafalarında soru işaretlerine yolaçtı.

Bil-Grup adlı şirket tarafından yaptırılan, ek yoğunluk kullanılan inşaat, Belediye Meclisi'nin "yasadışı" olduğu öne sürülen ve mahkemeye de götürülen işlemleriyle "özel" konumunu sürdürüyor.

İmar yolsuzluğu ile ilgili adli soruşturmanın da bir türlü sonuçlandırılamaması, hatta kamuoyu tarafından ne aşamada olduğunun bilinmemesi de, bu şirket gibi usulsüz işlemlerle imar yolsuzluğuna adı karışanların yararına sonuç yaratmaya devam ediyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız