SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Özel İzinle Cenazede

A- A+ PAYLAŞ

Balyoz Davası’nın 11 Şubat’taki duruşmasında tutuklanan 8’inci Kolordu Komutanı Korgeneral Mustafa Korkut Özarslan’ın 74 yaşındaki siroz hastası annesi Bedriye Özarslan, tutuklama kararından 2 gün sonra hayatını kaybetti. Cezaevindeki Korgeneral, özel izinle annesinin cenaze törenine katıldı.

Balyoz Davası’nda tutuklanan askerlerden biri de, 8 Mart 2010’da meydana gelen Elazığ depremi sonrasında gösterdiği çabadan dolayı Başbakan Tayyip Erdoğan’ın sarılıp teşekkür ettiği 8’inci Kolordu Komutanı Korgeneral Mustafa Korkut Özarslan’dı. Özarslan’ın Hasdal Askeri Cezaevi’ne gönderilmesi en çok annesini üzdü. Bedriye Özarslan siroz hastasıydı ve GATA’da tedavi görüyordu. Kötü haberi alınca tansiyonu düştü ve fenalaştı. Doktorlar tansiyonunu düzeltmeye çalıştılarsa da başarılı olamadılar. Bedriye Özarslan önceki gün hayatını kaybetti.

Mustafa Korkut Özarslan annesinin ölüm haberini cezaevinde aldı. Avukatı, Korgeneral Özarslan’ın annesinin bugün Üsküdar Selimiye Camisi’nde düzenlenecek cenazesine katılabilmesi mahkemeye izin dilekçesi sundu.

ÖZEL İZİNLE CENAZEYE KATILDI

Tutuklu sanık Korgeneral Özarslan, Özarslan, annesinin cenazesine katılmak üzere özel izin alarak 3 sivil giyimli subay eşliğinde Selimiye Camisi'ne geldi. Korgeneral Özarslan, gelişi sırasında kendisine uzatılan mikrofonlara, “annemin cenazesine geldim, sağ olun arkadaşlar” dedi. Korgeneral Özarslan, cami avlusunda eşi Selda Özarslan ile taziyeleri kabul etti.

KARA KUVVETLERİ KOMUTANI CENAZEDE

Törene, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, 1. Ordu Komutan Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt, “Balyoz Planı” davasında tutuklanan eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın eşi Nilgül Doğan ile çok sayıda subay, emekli subay ve vatandaş katıldı.

BÜYÜKANIT'IN ELİNİ ÖPTÜ

Bu arada Özarslar'ın başsağlığı dileyen Büyükanıt'ın elini öpmesi dikkat çekti.

ANNESİNİN ARDINDAN EL SALLADI

Korgeneral Özarslan, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından annesi Bedriye Özarslan'ın tabutunu omuzladı. Özarslan, tabutun cenaze arabasına konularak Topkapı Kozlu Mezarlığına götürülmeye başlandığı sırada arkasından el salladı.

Korkut Özarslan, cenazenin hareket etmesinden sonra, 1. Ordu Komutanlığı Kışlası'na girdi.

ÖZARSLAN'IN CENAZEYE KATILIP KATILAMAYACAĞI MERAK KONUSUYDU

Yasa hükmü nedeniyle, mahkemenin suçlu bularak mahkum ettiği hükümlüler, izin alarak yakınlarının cenazesine katılabilirken bu hak, henüz suçlu sayılmayan ve tedbiren cezaevine konulan tutuklular için tanınmıyor. Bu yasa hükmü nedeniyle Özarslan’ın törene katılıp katılamayacağı merak konusuydu.

HABERAL KATILAMAMIŞTI

Öte yandan, “Ergenekon” davasında tutuklu bulunan Prof. Dr. Mehmet Haberal ise izin alamadığı için kalp krizi nedeniyle 81 yaşında vefat eden babası Yaşar Ali Haberal’ın cenaze törenine katılamamıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız