SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Özel Müjde Bekliyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:11:08
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Perşembe günü Malatya’da katılacağı mitingde kayısının devlet kurumlarında dağıtılması, Onkoloji Hastanesi’nin kurulması, 2. bir devlet üniversitesinin açılması ve çevreyoluna başlanılması ile duble yolların bitirilmesi konusunda Malatya’ya özel müjde vermesini beklediklerini açıkladı.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Keskin, “Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun  28 Mayıs 2015 tarihinde yapacağı  Malatya ziyaretinde Malatya ilimize özellikle Kayısı konusunda bir müjde vereceğine  gönülden inanıyoruz. Manisa’ya verilen üzüm desteği gibi  Aydın’a verilen  İncir desteği gibi Malatya’da ise Malatyalı Kayısı desteğini  gerçekten hak etmektedir. Bu ürünler özelliği itibari ile sadece bulundukları bölgeye özgü yetişmektedir.  Malatya kayısısı da bir bölge ürünü olduğunu için üretimi, geliri rahatlıkla 60 -70 bin ailenin geçim kaynağıdır ve 300 bin kişiyi yakından ilgilendirmektedir.  Sonuç olarak bölgenin geçim kaynağı da olan Kayısı da yaşanan olumsuz bir durum Kayısı kenti Malatya’yı da bütünüyle etkilemektedir. Kayısıya verilecek alan bazlı desteklerin yanında en az 50 bin tonun direkt üreticiden devlet eliyle alınması ilimiz için çok önemli bir müjde olacaktır. Ülke ekonomisinde önemli yeri olan kayısının devlet desteğiyle alınması yurtlarda, üniversitelerde, okullarda, askeri birliklerde ve buna benzer kurumlarda dağıtılması hem sağlık açısından hem beslenme alışkanlığı açısından gelecek nesillere de önemli katkı sağlayacaktır” dedi.

“ONKOLOJİ HASTANESİ VE 2. DEVLET ÜNİVERSİTESİ”

Keskin şunları ifade etti: 

“Sayın Başbakanımızdan beklediğimiz müjdelerin başında tabi ki Kayısı desteği gelmektedir. Ama bunun yanında Onkoloji Hastanesi’nin kurulması, 2. devlet üniversitenin açılması müjdesi de Malatya için sevinç kaynağı olacaktır. Hükümetin Türkiye genelinde en başarılı olduğu çalışmaların başında gelen ulaşım konusunda ise Malatya Kuzey Çevreyolu’na biran önce başlanılmasını, Malatya-Sivas Karayolu’nun bitirilmesini,  Malatya-Kayseri Yolundaki tünellerin bitirilmesini ve Malatya-Adana Karayolu’ndaki bitmeyen bölümlerin kısa sürede bitirilerek hizmete girmesini talep ediyoruz. Bu konuda Sayın Başbakanımızdan ilgili kurumlara talimat vermesini bekliyoruz.  Bu duble yolların bitirilerek hizmete girmesi bölgemiz ve şoför esnafımız için önem arz etmektedir.”

Keskin, “Sayın Başbakanımız şoför esnafı için ÖTV’siz araç konusunda büyük bir müjde vermiştir. Bu müjde için bir kez daha teşekkür ediyoruz. Ancak Sayın Başbakanımızdan bu uygulama kapsamına kamyon ve kamyonetlerinde alınması konusunda Malatya’da bir müjde vermesini beklemekteyiz”  dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız