SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Özel Okul Olmaya Müsait Değil'

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:36:00
'Özel Okul Olmaya Müsait Değil'
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu üyesi Mustafa Şahin, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada, Malatya'nın eğitim alanındaki taleplerini Milli Eğitim Bakanı ve komisyon üyelerine anlattı. 

Dershanelerin kapatılıp özel okula dönüştürülmesi, hizmet içi eğitim, stajyer öğretmenlerin durumu konularını Milli Eğitim Bakanı ve komisyon üyeleriyle paylaşan Şahin, "Özel okullarımızdaki öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlemiş olduğu hizmet içi eğitimlerden faydalanamıyorlar. Özellikle özel dershanelerin kapatılıp, özel okullara dönüştürülmesinin gündemde olduğu bir süreçte eğitimde kalite ve nitelik bütünlüğünü sağlama adına bu aksaklığın giderilmesi elzemdir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın atamış olduğu öğretmenler eğer özel sektörden gelmişlerse, stajyerlikleri kalkmalarına rağmen tekrar yeniden stajyer öğretmen olarak çalışıyor. Mevcut bu iki durumun düzeltilmesinin enerji ve zaman kaybını azaltacağına inanıyorum. Dershanelerin kapatılması özellikle seçim bölgem olan Malatya'da ve Türkiye'nin tamamında hizmet veren dershanelerin büyük bir çoğunluğu, özel okul olmaya müsait değiller. 100 binden fazla insanın istihdam edildiği bu alanda kurum sahipleri, öğretmenler ve çalışanların mağdur olmamaları için daha yumuşak bir geçiş yapılması gerekmektedir" şeklinde konuştu.

28 Şubat sürecinde öğretmenlikten atılan öğretmenlerin özlük hakları ile ilgili yaşanan mağduriyetlerin ve açıkta kaldıkları dönem uğradıkları hak kaybının giderilmesi için bir çalışma yapılması gerektiğini de belirten Şahin, Milli Eğitim İl Müdürlüğü konusunda taleplerini de şöyle sıraladı:

"İlimiz merkez ve bazı ilçelerinde dört yıldır doğalgaz kullanımına geçilmiştir. Ancak elde olmayan sebeplerden dolayı okullarımızın bazılarında doğalgaz dönüşümü yapılamamıştır. İlimizde acilen 34 öğrencilik MEB 2004.73 Nolu özel eğitim uygulama merkezine, eğitim ve öğretilebilir zihinsel engelliler uygulama okuluna ve iş eğitim merkezi (120 öğrencilik) ve rehberlik ve araştırma merkezi hizmet binasına ihtiyaç vardır. İlimiz genelinde normal eğitime geçilmesi için ilköğretim okullarında, mesleki ve teknik eğitime ve ortaöğretim okullarına gerekli olan derslik için yeterli ödeneğin gönderilmesi, ilimiz genelinde okullarımız için yakıt, elektrik, su ve telefon giderleri için 3.000.000,00 TL'ye ihtiyaç duyulmaktadır."

Milletvekili Şahin, okullara atanan idareci ve yöneticilerin sadece sınava tabi tutulmaları yerine uygulanan kriterlere ilave olarak atanacak idareci ve yöneticilerde; sosyalleşme, sağlıklı iletişim, sorumluluk alma duygusu, yetenek ve kabiliyetlerinin de göz önünde bulundurulmasıyla birlikte, eğitimde kalitenin artacağını söyledi. "Örneğin mesleki hayatının 20 yılını bir köy okulunda geçiren meslek erbabı zaman açısından sınavlara daha rahat hazırlanmakta ve yapılan sınavlarda iyi bir sonuç alabilmektedir" diyen Şahin, bu meslek erbaplarının idari yönden bir çok sıkıntı yaşadığının aşikar olduğunu belirtti. 

Şahin, Malatya'ya kurulacak ikinci üniversite konusuna da değinerek, "İlimizde 30 binden fazla üniversite öğrencimiz bulunmaktadır. Ekonomik, sosyal, kültürel, ulaşım ve eğitim alanında meydana gelen gelişmeleri göz önünde bulundurduğumuzda, Malatya için ikinci bir üniversitenin açılması kaçınılmazdır. Battalgazi Tacan bölgesindeki arazinin ikinci üniversite için çok uygun bir ortam olduğunu tekrar hatırlamakta fayda görüyorum" dedi.

Kayısı konusuna da temas eden Şahin, kayısının süt gibi eğitim gören öğrencilere dağıtılmasını talep ettiğini aktardı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız