SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Özel Sektördeki Meslektaşlarımızsınız'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Vergi Dairesi Başkanı Ersin Özkan, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nı (SMMMO) ziyaret etti.

Malatya Vergi Dairesi Başkanı Ersin Özkan, beraberindeki daire müdürleriyle birlikte Malatya SMMMO Başkanı Bahadır Altaş'ı ziyaret etti. Özkan, ziyarette yaptığı konuşmada, "Siz önemli bir meslek ile uğraşıyorsunuz. Mükelleflere bütün danışmanlık hizmetini veriyorsunuz. Sizlerin mükellefler ile düzenlenen organizasyonlarda büyük çalışmalarınız var. Sizler bizim özel sektördeki meslektaşlarımızsınız. Mükellefler ile direk muhatap oluyorsunuz. Vergi'nin önemini ve zamanında yatırılması gibi hususları iletiyorsunuz. Usule ve şekle uygun düzenlemelerde de bulunuyorsunuz. Bu nedenle Vergi Dairesi'nin sizlerden ayrı bir rota çizmesi mümkün değil. Görev süremiz boyunca sizlerle ortak çalışmalar içerisinde olacağız" dedi.

Malatya SMMMO Başkanı Bahadır Altaş ise, yeni görevinde Özkan'a başarılar dileğinde bulunarak, “Yaptığımız işin gereği meslek örgütü olarak ülkenin kalkınmasında ve gelişmesinde vergi gelirlerinin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bu nedenle kayıtdışı ile mücadelede geçmişte olduğu gibi bundan sonra da mali idarenin yanında olacağız. Şuna inanmaktayız ki, vergide adalet gelir dağılımı ve eşitlik sağlanmadıkça bir ülkede demokrasi kültüründen ve sosyal adaletten söz etmemiz mümkün değildir. Oda olarak çalışmalarımızı ülke yararına devam ettireceğiz.Bizler gerek Vergi Dairesi gerekse Defterdarlık ile hep ortak çalışmalarda bulunduk. Bu sayede başarılar da elde ettik. Ancak, son dönemlerde merkezi denetim elemanları hususunda sıkıntılarımız oldu. Mükelleflerin aklındaki soru merkezi denetim elemanlarının denetimleri ne kadar etkili olacak? Mükelleflerde bir tereddüt var. Bizleri bu konuda aydınlatmanızı istiyoruz. Mükellefler ile meslektaşlarımızın arasındaki uyum sağlanmış olur” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız