SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Özel Uçakla Gittiler Ve..

A- A+ PAYLAŞ

ESKİŞEHİR, MALATYA- Eskişehir'de, beyin kanaması geçirerek bitkisel hayata giren ve beyin ölümü gerçekleşen bir kadının ailesi tarafından bağışlanan organları, 3 kişiye hayat verdi. Malatya'dan gece yarısı ambulans uçakla Eskişehir'e gelen ve zamanla yarışan 5 kişilik transplantasyon ekibi, 2.5 saatlik operasyon neticesinde bayanın karaciğerini teslim aldı. Kadının 2 böbreği ise, Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 2 hastaya nakledildiği öğrenildi.

İki gün önce beyin kanaması geçirerek Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan ve ismi açıklanmayan 51 yaşındaki bir ev hanımı, bitkisel hayata girdi. Makineye bağlı olarak yaşatılmaya çalışılan, ancak beyin ölümü gerçekleşen kadının ailesi, organlarını bağışlama kararı aldı. Ailenin bu örnek davranışı, organ nakli bekleyen hastaları umutlandırırken, sağlık ekipleri arasında ise zamanla yarış başladı. Bunun üzerine bayanın organlarının nakli için ülke genelindeki hastaların
doku örnekleri karşılaştırıldı. Malatya'da karaciğer nakli, Ankara ve Eskişehir'de böbrek nakli bekleyen 3 hastanın transplantasyon için uygun olduğu tespit edildi.

Doktorlar, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi ve Gülhane Askeri Tıp Fakültesi'ne uygun organların bulunduğu haberini verdi. Eskişehir'e 883 kilometre uzaklıkta bulunan Malatya'daki İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Fakültesi'nin Dekanı Prof. Dr. Sezai Yılmaz başkanlığındaki 5 kişilik ekip, hemen ambulans uçakla yola çıktı. Gece yarısı Eskişehir Anadolu Üniversitesi (AÜ) Sivil Havaalanı'na ulaşan transplantasyon ekibi, apronda hazır bekletilen ambulansla Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüldü. Burada 2.5 saat süren operasyon neticesinde, kadavranın karaciğeri ile 2 böbreği alındı. Buzlu özel kaba konularak muhafaza edilen organlardan karaciğer, Dekan Yılmaz ve aralarında İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Vedat Kırımlıoğlu, Yard. Doç. Dr. Mehmet Yılmaz'ın da bulunduğu ekip tarafından teslim alındı. Heyet, zaman kaybetmeden ambulansla havaalanına geri dönerek uçakla Malatya'ya hareket etti. Karaciğerin Malatya'da bir hastaya, böbreklerin ise Ankara GATA ve ESOGÜ hastanelerinde 2 hastaya nakledildiği bildirildi.

EMEKLİ ÖĞRETMENE..
Turgut Özal Tıp Merkezi'nde karaciğer toksit hepatit rahatsızlığı nedeniyle acil organ bekleyen emekli öğretmen Bekir Sıtkı Çalışkan (50) adlı hastaya yetiştirilmeye çalışılan organ, özel uçakla Malatya'ya getirildi ve saatler süren operasyonla nakledildi.

Malatya ile Eskişehir arasında gerçekleşen organ nakil operasyonu, son dönemde insan hayatına verilen önemi de ortaya koydu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız