SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Özel ve Güzel Meslek"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:48:17
A- A+ PAYLAŞ

 
Malatya Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahattin Ülger ve beraberindeki heyet Muhasebeciler Haftası nedeniyle Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı makamında ziyaret ederek günün anısına bir buket çiçek sundu. 
 
Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahattin Ülger, “Biz serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler olarak bu günün anlamını anlatmak, faaliyet olarak durumumuzu gözden geçirmek, birlik beraberliği sağlamak ve konunun önemini anlatmak adına bir takım ziyaretlerde bulunuyoruz” dedi. 
 
Muhasebeciliğin gerçekten özel ve güzel bir meslek olduğunu belirten Başkan Çakır, “Muhasebeciler hem devlet açısından hem de millet açısından her iki taraf için bir köprü vazifesi görüyor. Ticaretin var olduğu tarihten itibaren muhasebecilik var olmuştur. Esnaf adına baktığımız zaman esnafın kayıt altına girmesi, yine devlet adına da gelirlerin düzenli ödenmesi adına önemli bir meslek. Malatya Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası, ayrıca Malatya’nın sorunları ile ilgili çalışmalar da yapmaktadır. Bu çalışmalarınızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum. Bu haftanın tüm muhasebeciler için yenilikler getirmesini diliyorum. Başta sizler olmak üzere bütün Muhasebecilerin haftasını tebrik ediyorum” dedi.
 

"TTK'YA HAZIRIZ.." 
Bu arada Malatya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahattin Ülger, muhasebecilerin yeni Türk Ticaret Kanunu'na hazır olduğunu söyledi. 
 
Muhasebeciler Haftası nedeniyle açıklama yapan Ülger, "Önümüzdeki dönmede uygulanacak olan Yeni Türk Ticaret Kanunu ile uluslar arası uygulamaların, ülkemizde de uygulanmasının yolu açılmıştır. Böylece ülkemizin kürsel dünya ile yakınlaşması sağlanacaktır. TÜRMOB camiası olarak, yeni Türk Ticaret Kanunu'ndan beklentilerin hayata geçirilmesi için, bu süreç tarafımızdan önemsenmiş ve gereği kadar da hazırlıklar yapılmıştır. Camiamız bilgi ve deneyime sahiptir, sürece hazırdır" dedi. 
Ülger şu şekilde konuştu: "Kayıt dışı vergi ve istihdamın önlenmesi, ülke kalkınmasına katkı, düzenli bir muhasebe ve denetim sisteminin oluşması adına yüklendiğimiz tüm işlevleri başarı ile yürütmekte, yüklenmiş olduğumuz sorumlulukları hakkı ile yerine getirmekteyiz. Ekonomik hayatın merkezinde olan meslek mensuplarımız; Küresel dünyada yaşanan ekonomik gelişmeler, muhasebe, finansal raporlama, denetim gibi konuların önemini her geçen gün artırmıştır. Biz meslek mensuplarının özverili çalışmaları ile güvenilir finansal raporlama, sağlıklı bir ekonominin temel taşlarından biri haline gelmiştir. Bu süreçte etik anlayış ve davranış, doğru ile yanlışı ayırarak, doğruyu seçme ve ahlaklı davranma gibi değerler yanında, haksız rekabetin olmadığı ve her meslek mensubunda bulunması gereken dürüstlük, güvenilirlik, tarafsızlık, sır saklama, mesleki özen ve titizlik, sosyal sorumluluk ve bağımsızlık kavramları da gelecek dönemde hem camiamız hem de ekonomik çevrelerce önem kazanacaktır." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız