SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Özel'den Ezber Bozan Çıkış...

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:06:50
Özel'den Ezber Bozan Çıkış...
A- A+ PAYLAŞ
 
Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Uludere bombalaması ve Kandil'e operasyon konularında ezber bozan açıklamalarda bulundu.
Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Uludere olayında ölenler arasında PKK'lıların da olduğunu öne sürdü.
 
Özel, Kandil'e girmenin faturasını ise göze almak gerektiğini anlattı.
 
1- Devlet kararı olmalı
2- ABD ikna edilmeli
3- Muhtemel ağır kayıplara karşı kamuoyu hazırlıklı olmalı
 
ULUDERE'DE ÖLENLER ARASINDA SİLAHLI TERÖRİSTLER VARDI
Radikal'den Ömer Şahin'in haberine göre, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve arkadaşlarını kabulde önemli açıklamalar yaptı. Uludere olayında ölenler arasında 'silahlı teröristlerin' bulunduğunu savunan Özel'in, "Biz ulaştığımızda silahlar toplanmıştı. Bu gerçekler yakında ortaya çıkar" dediği öğrenildi.
 
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), PKK'nın üssü olan Kandil'i yok edebilecek güce sahip olduğunu anlatan Özel, Kandil'i vurabilmenin 3 şarta bağlı olduğunu anlattı. Özel bunları, 'devlet kararı olması, ABD'nin ikna edilmesi ve muhtemel ağır kayıplara karşı kamuoyunun hazırlıklı olması' olarak aktardı.
 
Genelkurmay Başkanlığı'nın Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanmasına soğuk yaklaşan Necdet Özel, gerekçe olarak 27 Mayıs darbesini gösterdi. Necdet Özel, terörle mücadele eden askerlere de tıpkı MİT Müsteşarı'na tanınan yasal koruma kalkanı gerektiğini savundu.
 
BBP LİDERİYLE GÖRÜŞTÜ
Destici ve arkadaşları Dağlıca saldırısından bir gün önce Genelkurmay Karargahı'nda Orgeneral Özel'le görüştü. BBP eski lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasıyla ilgili yapılan görüşmede Özel, gündemdeki konulara ilişkin önemli açıklamalar yaptı.
 
BBP kanadının aktardığı bilgilere göre Özel Paşa şunları söyledi:
 
KANDİL'E GİRMENİN 3 ŞARTI
Görüşmede BBP lideri Destici, "Kandil'e niye girmiyoruz?" diye sordu. Orgeneral Özel, Silahlı Kuvvetlerin Kandil'i etkisiz hale getirecek güce sahip olduğunu ancak, oraya gidişin belli şartları olduğunu anlattı. Kandil'e saldırının bir devlet kararı gerektirdiğini, ABD'nin buna rıza göstermesinin de şart olduğunu hatırlatan Özel "Ağır kayıplar da olabilir. Kamuoyu da buna hazırlıklı olmalı" diye konuştu.
 
Asker de MİT zırhı istiyor
Genelkurmay Başkanı Özel yetkili savcıların ifadeye çağırmasının ardından MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın sorgulanmasını Başbakan iznine bağlayan yasa çıkmıştı. Necdet Özel, terörle mücadele eden askerler için de 'koruma kalkanı' mesajını verdi. Özel'in görüşmede, "Terörle mücadele eden askerin elini güçlendirecek hukuki düzenlemeler gerekiyor" dediği öğrenildi
 
Genelkurmay MSB'ye bağlanmasın
Göreve geldikten sonra bir dizi demokratik adım atan Necdet Özel, Genelkurmay'ın Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanmasına soğuk baktı. Aksi taktirde ordunun içine siyasetin gireceğini, kamplaşmalar olacağını öne süren Özel, 27 Mayıs ihtilalini örnek verdi ve ekledi: "Genelkurmay, 1949-1960 arası Milli Savunma Bakanlığı'na bağlıydı. 27 Mayıs'a kadar olan dönem iyi incelenmeli."
 
Benden önce soruşturma açılmamış
Genelkurmay Başkanı Özel, Muhsin Yazıcıoğlu'nun öldüğü kazaya ilişkin de önemli açıklamalar yaptı. Özel, "Bizden 39 belge istendi, hepsine cevap verdik, mahkemelerin bütün taleplerine olumlu baktık" dedikten sonra, kendisinden önce Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasına ilişkin hiçbir iç soruşturma yapılmadığını ifade etti.
 
Uludere'de silahlar yok edildi
Uludere'deki olaylarda 34 yurttaş F/16'lar tarafından bombalanarak öldürülmüştü. Özel, kafilenin içinde silahlı teröristler olduğunu, askerin olay yerine ulaştığı sırada silahların yok edildiğini söyledi ve ekledi: "Yakında bütün gerçekler ortaya çıkacak."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız