SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Özeleştiri Yapmamız Gerekir"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:27:17
A- A+ PAYLAŞ

7 Haziran seçimlerinde AKP’den milletvekili seçilen Öznur Çalık, Mustafa Şahin, Nurettin Yaşar ve Bülent Tüfenkci milletvekili mazbatalarını aldıktan sonra AKP İl Binasında il teşkilatı ile bir araya geldiler. 

İl teşkilatının yanı sıra İlçe belediye başkanlarının da katıldığı toplantıda ilk olarak söz alan AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, Malatya’nın çok farklı görüşleri içerisinde barındıran ve aynı zamanda Doğu ile Batı’nın da arasında bir köprü vazifesi gören bir şehir olduğunu söyledi. Malatya’nın farklı kültürleri içerisinde barındıran bir şehir olduğunu da dile getiren Kâhtalı, “Allah’a şükürler olsun. Kurulduğumuz günden beri en büyük desteği aldığımız ve AK Parti’nin omurga illerinden biri olan Malatya’ya gerçekten minnettar olduğunu bir kez daha söylemek istiyorum” dedi.

AKP Milletvekili Av. Bülent Tüfenkci de Malatya’da başarılı bir sonuç aldıklarını ve milletvekili sayılarını koruduklarını belirterek ancak aynı zamanda da 36 bine yakın bir oy kaybının yaşandığını söyledi. Parti olarak bununda muhasebesinin iyi yapılması gerektiğini belirten Tüfenkci, “Önümüzdeki zaman içerisinde hep beraber bu muhasebeyi yapacağız ki önümüzdeki seçimlere daha güçlü olarak hazırlanalım” diye konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da Türkiye’de 13 yıldır büyük bir kalkınma hamlesinin olduğunu ifade ederek AK Parti iktidarı sürecinde çok önemli reformların yanı sıra ekonomik kalkınmanın sağlandığına işaret etti. Ülkede her alanda büyük bir kalkınma hamlesini gerçekleştiğini belirten Çakır, “Bu seçim sonuçları inşallah kalkınmaya bir sekte vurmaz. Netice itibariyle ülkemizin kalkınması kaldığı yerden devam eder en büyük arzumuz dileğimiz bu” dedi.

Milletvekili Mustafa Şahin ise, seçim sonuçlarında muhalefetin aldığı oy oranını değerlendirerek “En yükseği yüzde 25 civarında bir oy aldı. Ve onu da düğün, bayram şenliğinde kutladılar. Biri 36 yıldır kurulmuş, diğeri 90 yıldır kurulmuş yüzde 12- 15 oy aldığı zaman düğün bayram yapıyorlar. Ama biz bugün Türkiye’nin partisiyiz. Türkiye’nin her kesiminden milletvekili çıkarmışız. Doğusundan batısına, Güneydoğusundan Kuzeyine kadar” dedi.

Şahin, tüm kirli ittifaklara rağmen bu seçimde de yüzde 41 ile birinci parti olarak çıktıklarının altını çizdi.

AKPli bir diğer Milletvekili Nurettin Yaşar da, Türkiye’nin Orta Doğu’daki etkisine değinerek “Biz kılımızı kıpırdatsak eski Osmanlı coğrafyasında bir kelebek etkisi yapıyor” dedi. Yaşar, seçim sürecinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Son olarak söz alan AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, AKP’nin aldığı yüzde 41 oy oranını ne CHP’nin ne MHP’nin ne de HDP’nin bugüne kadar rüyasında bile görmediğini söyledi. 7 Haziran seçimlerinde halkın kendilerine mesaj verdiğini belirten Çalık, “Evet milletimiz bize mesaj verdi, tüm Türkiye’ye mesaj verdi, tüm siyasi partilere mesaj verdi. Evet, bizim özeleştiri yapmamız gerekir. Muhasebe yapmamız gerekir. Ancak bu muhasebeyi sadece iktidar partisi olarak biz değil bütün muhalefetin yapması gerekir” diye konuştu.

Seçim sonucu ortaya çıkan koalisyon seçenekleri hakkında da konuşan Çalık, “Öncelikle yumruklar açılıp tokalaşma gerçekleşmeli. Bütün muhalefet partileri dahil olmak üzere yüzde 41 ile eğer koalisyon kurulacaksa şayet bunun büyük ortağının AK Parti olması gerekiyor” şeklinde konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız