SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Özelleşse Dahi Çalışmalı'

A- A+ PAYLAŞ

Şeker Fabrikaları Genel Müdürü Azmi Aksu, "Şeker Fabrikalarını kendi ayağı üzerinde durur hale getirdik" diyerek, şekere 4 yıl zam yapmadıklarını vurguladı.

Malatya'ya ziyarette bulunan ve basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Şeker Fabrikaları Genel Müdürü Azmi Aksu, "Türkiye Şeker Fabrikaları özelleştirme programındadır. 25 şeker fabrikası, 6 mikanı fabrikası ve genel müdürlük dahil olmak üzere toptan olarak özelleştirme programı içerisindedir. Özelleştirme demek kapatma değildir, satışının yapılması demektir. Bunun da ne zaman ve nasıl olacağı belli değil. Bizce önemli olan, fabrikalar özelleşse dahi çalışarak devam etmesini istiyoruz" dedi.

Cumhuriyet tarihinde şeker fabrikalarının sürekli zarar ettiklerini, kendilerinin 2002 Aralık ayında göreve gelmeleri ile 2003 yılından itibaren kar etmeye başladıklarına dikkat çeken Şeker Fabrikaları Genel Müdürü Aksu, "Fabrikaları kar eder duruma getirince, 4 yıl üst üste şekere zam yapmadık" ifadelerini kullandı.

Türkiye Şeker Fabrikalarını devir almadan önce 270 Evro dış kredi borcu bulunduğunu ve bu borcu kapattıklarını, kimseye borçları olmadığını vurgulayan Aksu, "Şeker Fabrikaları'nı kendi ayağı üzerinde durur hale getirdik" diye konuştu.

Fabrikaların özelleşse dahi, özelleştikten sonra da işlevini sürdürmesini istediklerine parmak basan Aksu, "2006 yılında hükümetin çıkardığı bir kanunla, 180 işgünü çalışan geçici işçilerin tümü kadroya geçti. Diğer kurumlarda mevsimlik işçi olarak çalışanlar kadroya alındığı gibi, şeker fabrikalarında çalışan 4 bin 600 mevsimlik işçi de kadroya geçti. Malatya Şeker Fabrikası'nda ise 108 geçici işçi kadroya geçti" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız