SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Özelliği Olan Bir Dosya"

A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, gazetecilerin Muhsin Yazıcıoğlu'nun da hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ile ilgili sorularına  "Açıklama yapmamız doğru olmaz. Biliyorsunuz, o soruşturma özelliği olan bir dosya" dedi. 
 
Malatya Esnaf ve Sanâtkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin'e iade-i ziyarette bulunan Başsavcı Sayın'a, ziyareti sırasında bir gazetecinin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün BBP'nin merhum lideri Yazıcıoğlu ve 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazası ile ilgili açıklamalarını hatırlatması üzerine Başsavcı Sayın, "O dosya ile ilgili olarak şu an bizim açıklama yapmamız doğru olmaz. Biliyorsunuz, o soruşturma özelliği olan bir dosya" dedi. 
 
Olay yerinde çekildiği ve birilerinin helikopterin parçalarını sökmesiyle ilgili görüntülerin sorulması üzerine de Başsavcı Sayın, "Öyle bir açıklama yapmam mümkün değil" yanıtını verdi. 
 
BBP'nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazası ile ilgili soruşturmayı Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı yürütüyor. 
 
CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KONUŞMASI 
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Almanya’da konuyla ilgili yaptığı açıklamada şöyle demişti; "Çok büyük şeyler ortaya çıktı açıkçası. İnanmak mümkün değil. Açıklar ortaya çıktı. Yani düşünebiliyor musunuz, Meclis’te falan kapanmıştı... Ama ortaya çıktı ki düşen helikopterin bütün beyni, o helikopterin her şeyini kayda geçen hafıza yok ortada şimdi. Keçiler gelip söküp götürmedi. Özel vidalarla sökülmüş, yok ortada. Bu tespit edildikten sonra da ihbarlar yağdı. “Şunlar şunlar da var, al şu videoya bak” diye gönderdiler bana. Baktım ki bir taraftan cesetleri zorla buzdan falan çıkarıyorlar, birisi de orada vidayı söküyor. Hepsi çıktı ortaya.”
 
MESOB Başkanı Şevket Keskin ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek,  Başsavcı Sayın'ın Malatya'da dengeleri gözettiğini ve halkla bütünleştiğini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız