SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Özen Gösterilmeli'

A- A+ PAYLAŞ

Türk bayrakları asılı olan bazı yerlerde solmuş, bazı yerlerde yırtılmış şekliyle bayrağa saygısızlık yapıldığı belirtilip, bu konuda duyarlı olunması istendi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Tunçdemir, konuyla ilgili olarak çektiği Tekel fabrikası karşısındaki sendika binası, Belediye MASKİ işletme binası yanı Ekenler İş Merkezi önü, Gazi İlköğretim ve Soykan Parkı yanındaki dershane binası üstündeki bayrakların "perişan" durumunu yansıtan fotoğrafları basına dağıtıp yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Bir ulusun bayrağı, o ulusun tam bağımsızlık ve ulusal egemenlik simgesidir. Ulus odur ki; dışardan ve içerden gelen, Cumhuriyet’i tehdit eden etkilere karşı tepkisini zamanında gösteren şuurlu toplumdur. Bir ulusun ana kaynağı ve harcı, toplumdaki kültür ve ülkü birliğinin, dil ve yurt sevgisi ile bütünleşmesidir. Bayrak, bu kimliğin ve bu şuurun anıtı, onuru ve gururudur. Bayrak ekonomidir, bayrak siyasettir, bayrak Ordu’dur, bayrak kültürdür. Bu bütünleşmeyi yapan uluslar saygındır, soyludur. Uygarlığın, dolayısıyla çağdaşlığın yollarını açan büyük uluslardır.

Bayrağa saygı ulusal kimliğimizin altın anahtarı, Kocatepe’deki ve Çanakkale’deki şehitlerimize saygıdır. Bayrağa saygı Kars’ın çobanına, Erzurum’un Nine Hatun’una, Kahramanmaraş’ın Sütçü İmam’ına saygıdır.

Bayrağa saygı, Türk Kurtuluş ve Kuruluş Destanı’na saygıdır. Bayrağa saygı, ulusal bağımsızlığımızın ve ulusal egemenliğimizin tapusu olan Lozan Barış Anlaşması’na saygıdır. Bayrağa saygı, bu coğrafyanın sınırlarına, dağlarına, nehirlerine, petrolüne, boruna, baryumuna, toryumuna; tüm yeraltı ve yerüstü servetlerine sahip olma saygısıdır. Bu saygı, bu kaynakların bu halkın yararına kullanılması saygısıdır.

Bayrağa saygı, laik, demokratik, akıl ve bilime dayalı çağdaş eğitim ve öğretime saygıdır.

Bir toprağın vatan olabilmesi için, o milletin bayrağının dalgalanması şarttır. Bayrak basit bir bez parçası değildir. Onda millet tarihinin derinliklerine inen kutsal hatıralar vardır.

Bayrağımız rengini şehitlerimizin kanından almıştır. Bizim için çok kutsaldır. Göklerde şeref ve şanla dalgalanmaktadır. Bayrağımız dalgalandıkça, bağımsız olarak yaşayacağız.

Bayrağımızın rengi, biçimi yasa ile belirlenmiştir.

Bugünlerde hepimizi rahatsız eden sıkıntıya düşüren, üzen bu topraklar üzerinde bu kadarı da olmamalı dedirten çirkin manzaraları, haberleri hep birlikte yaşıyoruz ve görüyoruz. Türk Ulusunun verdiği kurtuluş savaşında ve cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana yitirdiğimiz şehitlerimizin ve emeği geçenlerin ruhlarını adeta isyan ettirecek şekilde Malatya’mızın değişik noktalarında dikkatli bakılacağında, görüleceği üzere bayrağımızın şanlı duruşuna aykırı yırtık, sökük, rengini kaybetmiş, solmuş buruşmuş ve layık olduğu manevi değeri zedeleyecek şekilde kullanılmasından içimizi kan ağlıyor.

Bayrağımıza karşı yeterli özen gösterilmeli, Her duyarlı Türk insanı gibi sadece yapılması gerekeni yapıyoruz ve bağımsızlığımızın yegâne sembolü bayrağımızı sahip çıkmaya ve kanun ve tüzüğe aykırı fiilerin önlenmesi Türk bayrağı kanunu(2893) ve tüzüğü gereği ve ilgili kurumları görevlerini yapmaya davet ediyor. Türk Bayrağı Kanuna aykırı hareket eden kurum ve kuruluşları da vatandaşlık görevi ile uyarıyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız