SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Özenle Kaçındık Ama.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:51:30
A- A+ PAYLAŞ

12 Malatyalı'nın da yaşamını yitirdiği Ankara'daki terör saldırısına tepkiler sürüyor.

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ SENATOSU LANETLEDİ..

İnönü Üniversitesi Senatosu, Türkiye'yi hedef alan tüm terör olaylarını lanetledi.

Konuya ilişkin kamuoyuna yapılan açıklama şöyle:

"Akademik niteliği bulunmayan konularda açıklama yapmaktan ve ülke gündemini gereksiz yere meşgul etmekten özenle kaçınan Üniversitemiz Senatosu, son aylarda yeniden yoğunlaşan, gün geçtikçe şiddetini daha da artırarak hepimizin canını yakan, ülkemizin barış ve huzur ortamını doğrudan hedef alarak güvenlik güçlerimizin ve sivil vatandaşlarımızın hayatına kasteden, Ankara Garı önündeki menfur olayda ise kitlesel katliamı hedefleyecek kadar azgınlaşan yeni terör saldırıları karşısında kamuoyuna açıklama yapmayı milli, insani ve aynı zamanda akademik bir görev olarak kabul etmektedir.

Bilindiği üzere; son yıllarda, yakın çevremizdeki çok geniş bir coğrafyada, gittikçe derinleşen ve sonuçlarının bütün dünyayı etkileme ihtimali bulunan yeni bir kaos plânı uygulamaya konulmuştur. Bölge ülkeleri ve bu ülkelerin halklarıyla tarihî, dinî ve kültürel bağları bulunan Türkiye, devleti ve milletiyle beraber, yaşanan bu trajedi karşısında hiçbir zaman seyirci kalmamış, kaosun hâkim olduğu geniş coğrafyamızda ‘emin bir belde’ ve ‘güvenli bir liman’ olarak, etnik ve inanç kökenlerine bakmadan bütün mazlum ve mağdurlara kucak açmıştır. Türkiye’nin bölgedeki gelişmeler karşısında aktif ve insani bir dış politika yürütmesi, mazlum ve mağdur insanlara kucak açması, uluslararası platformlarda onların haklarını savunması, bölgeyi kendi çıkarları doğrultusunda istedikleri gibi yeniden dizayn etmek isteyen birtakım şer odaklarını rahatsız etmiştir. Söz konusu şer odaklarının, içeride ve dışarıda bazı taşeron terör örgütleri eliyle bölgedeki kaosu ülkemize de taşımak, bin yıllık kardeşliğimizi, milli birlik ve beraberliğimizi bozmak, kardeşi kardeşe kırdırmak, patlayan bombalarla insanların yüreklerine korku salmak istedikleri açık bir gerçektir. Ülkemizde Temmuz ayından bu yana yaşanan, içinde Dağlıca, Suruç ve Ankara saldırılarının da yer aldığı terör saldırıları ile amaçlanan budur.

Bu münasebetle, İnönü Üniversitesi Senatosu olarak, bütün kurum ve kuruluşlarıyla devleti, hükümeti ve muhalefetiyle siyasi partileri, ideolojik ve siyasi farklılıklarıyla tüm sivil toplum kuruluşlarını, bütün toplumsal kesimleri, aydınları, kanaat önderlerini, basın ve yayın organlarını içinden geçtiğimiz bu kritik süreçte birlikte hareket etmeye, teröre karşı ortak tavır almaya, terörle mücadele konusunda dayanışma içinde bulunmaya ve sorumluluk üstlenmeye,  birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirecek adımlar atmaya davet ediyoruz.

İnönü Üniversitesi Senatosu olarak, devleti ve milletiyle bir bütün olan Türkiye’yi doğrudan hedef alan tüm terör saldırılarını şiddetle lanetliyor; şehitlerimize ve saldırılarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, gazilerimize ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

BARO DA KINADI..

Malatya Barosu adına Başkan Avukat Enver Han da yaptığı açıklamada saldırıyı kınadı ve şöyle dedi:

"DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin öncülüğünde “Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi” sloganıyla Ankara’da düzenlenen Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi, bombalı bir saldırının hedefi oldu.

Ankara'da 10 Ekim Cumartesi günü Ankara Tren Garı önünde meydana gelen canlı bomba saldırısında 97 kişinin yaşamını yitirdiği ve 246 kişinin de yaralı olduğu bombalı saldırı, Cumhuriyet tarihinde yaşanan en kanlı terör eylemi olarak tarihe geçecektir.

Ülkemizin birlik ve beraberliğini, demokrasinin sağlıklı yürüyebilmesini hedef alan, insanlarımızı  katleden terör eylemiyle karşı karşıya bulunuyoruz..

Ülkemizin içinde bulunduğu kaotik ortamdan biran önce çıkması dileğimizdir.Bu konuda tüm siyasi partilere görev düşmektedir.Bu  ortamdan çıkmanın ilacı demokrasi, insan hakları ve özgürlüklerden geçmektedir.Ülkemiz bireylerinin şapkasını önüne koyarak akli selim düşünmekten başka çarelerinin olmadıklarını bilmeleri gerekir.

Miting düzeninde güvenlik zaafiyetin olup olmadığının biran evvel araştırılıp ortaya çıkartılmalıdır.Güvenlik zaafiyetinin varlığı halinde ise yetkililerin hukuk önünde hesap vermeleri gerekmektedir.

Bedeli ağır olan, kaybımızın ağır olduğu bu karanlık terör saldırısında yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet; ailelerine, yakınlarına ve tüm yurttaşlarımıza başsağlığı diliyoruz. Yaralılara geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

İNÖDER'DEN TEPKİ..

İnönü Üniversitesi Öğretim Elemanları Derneği (İNÖDER) de, yaptığı açıklamayla saldırıya tepki gösterdi. Açıklama şöyle:

"Ülkemiz ve milletimiz çok kara bir gün yaşadı. Haince ve insanlık dışı bir saldırıda doksanyedi canı yitirdik. Tek dilek ve özlemleri barış ve gerçek demokrasi olan yurttaşlarımız kalleşçe bir saldırıda katledildiler. Acımız büyüktür. Bu vahşi saldırı sonucu Malatya’dan on, üniversitemiz öğrencilerinden iki insan hayatlarının baharında yaşamdan koparıldılar. Dileğimiz, Orta Doğu’nun karanlık bataklığına sürüklenmeyen, barış ve demokrasinin egemen olduğu bir ülkede yurtta ve dünyada barış ilkesinin sürdürülmesidir. Ülkemizin adının bilimde, sanatta, kültürde dünyaya örnek olacak bireylerle anılmak yerine, her gün terör olayları ile anılmasını hak etmiyoruz.  İnönü Üniversitesi Öğretim Elemanları Derneği olarak barış ve demokrasinin geliştirilmesi yolunda düşüncelerini anlatmak isterken katledilen tüm yurttaşlarımıza rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Türk Ulusu’na ve yakınlarını kaybedenlere başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz."

MEMUR SEN AÇIKLAMASI..

Memur-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım Ankara’daki bombalı saldırıya tepki gösterdi.

Yıldırım, Ankara’da meydana gelen ve 96 vatandaşın hayatını kaybettiği bombalı saldırıyla alakalı sendika binasında Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte bir basın açıklaması yaptı. Terörü lanetleyen Yıldırım, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diledi. Yıldırım, “Bu insanlık suçunu ancak aklı, ruhu ve vicdanı iflas etmiş kişiler ve gruplar işleyebilir. Terörizmin ve teröristlerin hedefi ise insanlıktır, kardeşliğimizdir, milletimizdir, ortak geleceğimizdir, birlikte yaşama irademizdir. Bu alçak terör saldırısına karşı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlikte mücadele vermeye devam edeceğimizin bilinmesini istiyoruz. Gün, 'bir insanın ölümü bütün insanlığın ölümüdür' anlayışına sahip olanların, teröre karşı top yekun el ele, omuz omuza olma günüdür. Ülkemize, milletimize ve birliğimize yönelen canice saldırılar toplumu germektedir. Hain terör saldırısının faillerinin, azmettiricilerinin bir an önce tespit edilerek, haklarında gerekenin yapılmasını istiyoruz” dedi.

Saldırının Türkiye’nin birliğini ve kardeşliğini hedef aldığını ifade eden Yıldırım, “Suruç'ta 32 gencin hayatına kıyanlar, Danıştay saldırısında olayın gerçekleştiği saatte kameraları kapatanlar, şimdi yeniden harekete geçti. Şunu bilsinler ki Türkiye'nin yürüyüşünü durduramayacaklar. Birliğimizi Asla Bozamayacaklar” ifadelerini kullandı.

Terör örgütlerinin ülke istikrarını bozmak için son zamanlarda yoğun saldırılar yaptığına dikkat çeken Yılmaz, “Terör azmaya, ekonomik dengeler bozulmaya, toplumsal barış zedelenmeye başladı. Darbe girişimleriyle amaçlarına ulaşamayanlar bu sefer terör kartını devreye soktular. İçeriden ve dışarıdan lojistik destek alan başta PKK olmak üzere terör örgütleri ülkemizin istikrarını bozmak için yoğun saldırılarda bulunuyorlar” dedi.

İHH TEPKİSİ..

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Malatya Şube Başkanı Ömer Derin, Ankara'da meydana gelen ve 95 vatandaşın hayatını kaybettiği bombalı terör saldırısını kınadı. 

Başkan Ömer Derin terörün bir insanlık suçu olduğunu belirterek, terörün dini, dili, ırkı ve milleti olmadığını ifade etti. Ankara’yı kana bulayan bombalı terör saldırısına tepkisini dile getiren Derin, “Tüm milletimizin başı sağ olsun. Terör bir insanlık suçudur. Terörün dini, dili, ırkı, milleti olmaz. Maalesef ülkemizde son zamanlarda şiddet ve kirli oyunlarla karşı karşıyayız. Son olarak Ankara’da yaşanan terör olayı, tek kelimeyle ülkemizi kaosa sürüklemek isteyen birtakım çevrelerin gerçekleştirdiği kirli bir senaryodur. Hiçbir sorun şiddetle çözülemez. Şiddetten bir çözüm veya gelecek bekleyenlerin insanlık değerleriyle hiçbir bağlantısı olamaz. Bu çirkin saldırıları gerçekleştirenler, terör ve şiddet eylemlerinin hiçbir amaç için araç olamayacağını bilmelidirler” diye konuştu.

Türk Halkını sağduyuya, birlik ve beraberliğe davet eden Derin “Bunların hedefi ülkemizin birlik, beraberlik ve kardeşliğini bozmaya yöneliktir. Bu zor günleri birbirimize daha sıkı sarılarak, daha da kenetlenerek aşacağız. Omuz omuza vererek, oynanan oyunları bozacağız. Ülkemizi kaosa sürüklemek isteyen teröre inat, barıştan ve kardeşlikten asla vazgeçmeyeceğiz. Bu alçak saldırıyı gerçekleştirenler, ülkemizin birlik ve beraberliğini asla bozamayacak. Akıl ve vicdan yoksunu saldırıları gerçekleştiren kirli elleri, lanetlemeye devam edeceğiz. Ülkemizin aydınlık geleceğini bombalayanlar er ya da geç hesap vereceklerdir. Bugün birbirimizi suçlama günü değil, birbirimize daha sıkı sarılma günüdür. Halkımıza huzuru, barışı çok görenleri, bu alçakça saldırıyı gerçekleştirilenleri lanetliyoruz” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız