SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Özensiz İş Yürümüyor!

A- A+ PAYLAŞ

Belediyenin Cengiz Topel Caddesi üzerinde tamamladığı (!) alt yapı ve kaldırım çalışmalarının üzerinden 1 ay geçmeden, kaldırım önlerindeki su kanalları tekrar sökülmeye başlandı. 
YAP-BOZ TAHTASINA DÖNDÜBinlerce lira harcanarak yapımı bitirilen Cengiz Topel Caddesi üzerindeki kaldırım ve alt yapı çalışmalarındaki düzensizlik, su oluklarının kırılmasıyla ve bazı kaldırım taşlarının sökülmesiyle bu çalışmaların yapımı

sırasında yeteri kadar özen gösterilmediğini bir kez daha ortaya koydu.
Yap-boz tahtasına dönen cadde üzerindeki bu çalışmalar esnafında büyük tepkisine neden oldu. Bölge esnafı kaldırım çalışmalarının bitirilmesi ile rahat bir nefes aldığını düşünürken, yeniden başlayan çalışmalar, ‘Bu kadarına da pes’ dedirtti. Belediye çalışanları tarafından sökülen su kanallarının yerine ise aynı hızla müteahhit firma tarafından yenileri yapılmaya başlandı. Yeni yapılmasına rağmen su kanallarının kırılması kullanılan malzemenin kalitesi açısından şüpheler uyandırıyor. 
Kaldırım çalışmaları çerçevesinde düzenlenen kanalizasyon, iletişim gibi alt yapı hizmetlerine ait olan rögar kapaklarının da kaldırım altında kalması da bölgede ilerleyen günlerde yaşanacak olan sorunları habercisi. 
‘TAM BİTMEDEN KABUL ETMEYECEĞİZ’Cengiz Topel Caddesi’ndeki yeni biten kaldırımların, su oluklarının kırıldığı için yeniden söküldüğünü doğrulayan Malatya Belediyesi Başkan Danışmanı ve Proje Birimi Sorumlusu Mimar Zeki Sarılar ise yapılan her işin tamamen denetlendiği tek bir eksik dahi olsa işin kesin kabulünün yapılmayacağını söyledi. İhale edilen yol ve kaldırım çalışmalarını gece gündüz denetlediklerini belirten Sarılar, ‘Maalesef bu tür eksiklikler ve yanlışlıklar oluyor. Ama müteahhit firma, işi gereği gibi yapıp teslim edene kadar biz kesin kabulünün yapmayacağız. Bir yıl içinde de herhangi bir eksiklik olursa onu tamamlayacak. Bu konuda sıkı denetimler yapıyoruz. Eğer iş, projeye uygun bir şekilde tamamlanmaz ise kesin kabulünü yapmayız ve teminatı irat olarak yazar, işi kendimiz yaparız’ diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız