SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Özgecan İçin Malatya Ayakta

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:46:14
Özgecan İçin Malatya Ayakta
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi öğrencileri ile CHP Gençlik Kolları üyeleri, Mersin'in Tarsus İlçesi'nde vahşice öldürülen Özgecan Aslan için yürüyüş yaptılar.

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ'NDE..

İnönü Üniversitesi öğrencileri, Mersin'in Tarsus İlçesi'nde vahşice öldürülen Özgecan Aslan için sessiz yürüyüş yaptı. 

Mühendislik fakültesi önünde toplanan üniversite öğrencileri, ağızlarındaki siyah bantlar, 'Özge Can'ımız Yandı' ve 'Kadın İstismarı İnsanlık Suçudur' pankartlarıyla Bilgeler Yolu'nda sessizce yürüdü. 

Bayan öğrenciler gözlerinin çevresine yaptıkları mor makyaj ve ağızlarındaki siyah bantla yürürken, erkek öğrencilerde ağızlarına siyah bant takarak, eyleme destek verdi. 

Sessiz yürüyüş sonrası ağızlarındaki siyah bantları çıkarak öğrenciler, 'Artık sustuğumuz yeter' sloganı attı. 

İnönü Üniversitesi İktisat 2. Sınıf Öğrencisi Gülçin Kale, 'Bugün burada sadece Özgecan için toplanmadık. Bugün burada; bedeni çöp kutusuna atılmayı hak etmeyen Münevver'in, başı ezilerek öldürülen Umut'un, bedenini başkasıyla paylaşmak zorunda bırakılan Gizem'in ve daha nicelerinin sessi olmak için toplandık" dedi.

Kale, yaşı kaç olursa olsun her kadın ve kız çocuğunun toplum içerisinde özgürlüğünün olduğunu ifade ederek, "Sadece tecavüze dur demek için değil, kadına yöneltilen her türlü duygusal, fiziksel ve psikolojik saldırıya ve tacize dur demek için toplandık. Kadın bedeniyle de özgürdür. Bedeninden sadece kendi sorumludur. Karşı cinsin kalesi ya da kendisine ihtiyaç duyulan bir et yığını değildir. Her kadın toplumdaki diğer cinsler gibi sokağa özgürce çıkabilmeli. Fikirlerini ifade edebilmeli ve kendi özgür iradesiyle, üzerinde baskı olmadan ve korkmadan istediğini giyebilmelidir. Sebep ne olursa olsun hiçbir şekilde şiddete maruz kalmamalıdır" şeklinde konuştu. 

Annenin kız çocuğunu yetiştirdiği gibi erkek çocuğunu da eğitmesi gerektiğini savunan Kale, "Anne, karşı cinse saygı duyması gerektiğini, kadının toplumun her alanda söz sahibi ve hakkı olduğunu öğretmelidir. Hiçbir erkek, kadının rızası olmadan hiçbir konuda yaptırım uygulamaması gerektiğinin farkına varmalıdır. 'Baskıya ve kötülüğe göz yumanlar, susanlar en az bunları yapanlar kadar suçludur' bilinci uyandırmalı, tepkimizi yapılan her yanlışa tek yumruk olarak göstermeliyiz" diye konuştu.

İL MERKEZİNDE..

Öte yandan CHP Gençlik Kolları tarafından Özgecan Aslan’ın katledilmesini protesto eden yürüyüşe katılanlar İnönü Kapalı Çarşısı üzerinde toplandı. Ellerinde mumlarla, kadına şiddeti ve Özgecan Aslan’ın katledilmesini kınayan pankartlar taşıyan grup, sloganlar atarak Kernek Meydanı’na geldi. 

Gruba hitaben bir konuşma yapan CHP Gençlik Kolları Başkanı Barış Yıldız, Malatyalı gençler olarak siyasi bir etkinliğin dışında insanlık görevini yerine getirmek için toplandıklarını söyledi.  Özgecan Aslan’ın katledilmesinden sonra toplumun tüm kesimlerinin bu olaya tepki vermesinin kadına yönelik şiddetin önlenmesi için bir adım olmasını umut ettiklerini söyleyen Barış Yıldız, “Ama en büyük adım aileden başlamalıdır. Özgecan Aslan’ın kızımız, bacımız, evladımız, eşimiz olduğunu düşünmek ne kadar korkutucu bir durumsa Özgecan’ı katleden kişinin de babamız, evladımız, kocamız, oğlumuz olduğunu düşünmek o kadar korkutucudur” dedi.

Özgecan Aslan’ın hunharca bir cinayete kurban edilmesinin ardından başlayan idam tartışmalarına da değinen Barış Yıldız, şiddetin, şiddetle çözülemeyeceğini söyledi. Yıldız “Çözümü idamda aramak, şiddeti şiddetle çözmek mümkün değildir. Otobüs, sokakta kadına tacize, şiddete sessiz kalınmaması gerekmektedir. Bununla birlikte giyimi nedeniyle kadının suçlanmalı, kadına yapılan kötülüğün nedeni yine kadında aranmamalıdır” diye konuştu.

Konuşmanın ardından eyleme katılan grup, ellerindeki mumları Kernek Meydanı’nın basamaklarına bıraktıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.  

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız