SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Özgün Bir Yeri Var"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:55:53
A- A+ PAYLAŞ
 
 
 
Kent Konseyi Tarih Kültür Sanat Çalışma Grubu tarafından yürütülen 'Düşünce Tarihi Konferansları'ında son olarak  “ Prof. Dr. Orhan Türkdoğan”  konferansı düzenlendi. 
 
İnönü Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden Prof. Dr. Bayram Kaçmazoğlu’nun Kent Konseyi Toplantı Salonunda sunduğu konferansa, Kayısı Kent Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Yağlıcı, Hacı Bektaş Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Duran, okul ve dershane temsilcileri ve davetliler katıldı. Tarih Kültür Sanat Çalışma Grubu Temsilcisi Orhan Tuğrulca “Düşünce Tarihi Konferansları”nın 2012 yılı içerisinde ele almış oldukları bir proje olduğunu belirterek : “Amacımız Malatya’nın düşünce tarihi alanında iz bırakan şahsiyetleri anlatmaktır” ifadelerini kullandı. 
 
Prof. Dr. Kaçmazoğlu yaptığı konuşmada, "Malatya sosyoloji alanında birçok ünlü şahsiyeti yetiştirdi. Orhan Türkdoğan’ın da bu isimlerden bir tanesidir. Türkiye sosyoloji tarihinde Türkdoğan’ın çok özgün bir yeri var. Lise yıllarında yerel gazetelerde de yazılar yazmıştır. Fakat bu yazılara bugün ulaşamıyoruz. Yazdığı eserler ile ülkemizin sosyal ve siyasal bir çok olayına ayna tutmuştur. Türkdoğan eserlerinde Cumhuriyet sonrası Türk sosyolojisinin bu ikinci döneminde, özellikle toplum Dinamiğinin önemli bir boyutunu oluşturan terör ve anarşik olaylar, Alevi - Bektaşi kültürü, aşiret ve kabile olgusu, etnik - azınlık sorunları, milli kimlik ve toplumsal bütünleşme, İslam’ın yükselişi gibi konular ana çizgileriyle almıştır” ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Hacı Bayram Kaçmazoğlu’na Hacı Bektaş Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.Temmuz- Ağustos ayında Düşünce Tarihi Konferanslarına ara verileceği ve Eylül ayı ile birlikte yeniden başlanacağı öğrenildi. 
 
 
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız