SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Özgür, Bağımsız Basına İhtiyaç Var"

0
Güncellendi - 2018-01-10 16:25:35
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, “Dünyada tutuklu gazeteci bakımından değerlendirdiğimizde üst sıralara olan bir ülkeyiz. Keşke başka konularda üst sıralarda olabilsek ama maalesef tutuklu gazeteci anlamında üst sıralarda yer alan bir ülke olarak basın özgürlüğü konusunda epeyce gerilemiş bir durumdayız” dedi.

  CHP Malatya İl Teşkilatı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kentteki bir otelde gazetecilere kahvaltı verdi.

  Düzenlenen etkinlikte konuşan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, gazeteciler ve basın temsilcilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

  ‘Basın hepimizin eli, gözü, kulağı’ ifadesini kullanan Kiraz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Toplumun objektif haber alabilmesi, toplumun objektif şekilde meydana gelen olaylardan bilinçlenmesi noktasında özgür, tarafsız, bağımsız basına her zaman çok önemli ihtiyaç var. Tabi demokrasinin en önemli kurumlarından birisi siyasi partiler, bir diğeri de elbette basın kurumlarıdır. Basın ne kadar özgürse, demokrasimiz daha o kadar gelişmiş bir vaziyette oluyor. Ama geçmiş tarihimize baktığımızda da aslında demokrasinin sekteye uğradığı her dönemde, siyasetçilerin ödediği bedeller gibi basın kurumu, gazetecilerimizde önemli tarihsel süreçler içerisinde bedeller ödemiştir. Kalemi kırılan, demokrasi yolunda bedel ödemiş bütün gazetecilerimizi de bu vesileyle anıyoruz.”

  Kiraz, çalışan gazeteciler gününde çalışamayan, çalışmayan ve çalışma hakkı bir şekliyle elinden alınmış olan birçok gazetecinin olduğunu savunarak, “Dünyada tutuklu gazeteci bakımından değerlendirdiğimizde üst sıralarda olan bir ülkeyiz. Keşke başka konularda üst sıralarda olabilsek ama maalesef tutuklu gazeteci anlamında üst sıralarda yer alan bir ülke olarak basın özgürlüğü konusunda epeyce gerilemiş bir durumdayız. Son dönemlerde özellikle Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında Kanun Hükmünde Kararnamelerin (KHK) sadece OHAL süreciyle ilgili olmadığını da görüyoruz. Bu kapsamında birçok haksız, hukuksuz yere belki cezalandırılan gazeteciyi de maalesef bu dönemde görüyoruz. Tabi bunlarında bir an önce özgürlüklerine kavuşmasını diliyoruz. Çünkü basını özgür olmayan bir ülkenin demokrasisinin gelişmiş olmasından bahsetmenin mümkün olmadığını düşünüyoruz. Her şartta, her durumda, soğukta sıcakta, bazen biz siyasi partilerle bazen toplumun farklı kesimleriyle toplumu buluşturma görevini yerine getiren ve zaman zamanda bunun her türlü bedelini ödemeye hazır olan, toplumu bilinçlendirme adına özgürlükleri savunma adına kalemini özgürce, hiçbir baskı ve tehdit altında kullanabilen bütün gazetecilerimizin bir kez daha gününü kutluyorum” diye konuştu.

  Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti (MGTC) Başkanı Kemal Deniz ise 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak, “10 Ocak gazetecilik tarihinde kutlandığı günden buyana çok önemli bir noktadır ve bu merhale gün sürdükçe, yıllar geçtikçe devam etmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Enver Kiraz’ın gazetecilerle sohbet etmek için düzenlediği bu kahvaltı toplantısında elbette sorunlarımızı da dile getirmek istiyoruz. Gazetecilerin belki istediği noktaları istediği gibi yazamadığı noktalarda vardır. Ya da hiçbir şeye gerek yoktur, ekonomik krizi varsa zaten yazamıyordur. Geçim kaidesiyle uğraşan gazetecinin sağlıklı haber yaptığını hiç kimse söyleyemez. Bir gazetecinin kalemini rahat oynatabilmesi için önce rahat, huzurlu bir ekonomik seviyede olması gerekir. Biz ileriye doğru umudumuzu taşıyoruz. İnşallah bu güzellikler gelecek ve gazetecilerde daha rahat bir ortam içerisinde haber yapmak imkanına ulaşacaklardır” dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız