SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Özgür Hemşire Gibi Olmasın!'

A- A+ PAYLAŞ

"Demokratik Kadın Platformu" üyeleri, Malatya'da kadına yönelik şiddet olaylarında artış gözlendiğini, Tecde ve Konak'ta cinayetler işlendiğini bildirerek, bu tür olaylara tepki için bir protesto eylemi yaptı.

Eğitim Sen, BES, SES, PSAKD, DHF, İHD, DTP, EMEP, ESP, HÖÇ ve PARTİZAN'ın kadın örgütlerince PTT önünde gerçekleştirilen eyleme bir süre önce polis olan eski eşi tarafından öldürülen Özgür Karaağaç hemşirenin annesi, babası ve kardeşleri de katıldılar. Özgür hemşirenin babası Cumali Karaağaç, eski damadının kızına yaptığı vahşeti, İsraillerin bile yapmadığını iddia etti.

Eylem sırasında platform adına şu açıklama yapıldı:

"Malatya’da son aylarda kadına yönelik şiddet vakalarında artış gözlenmektedir. Daha geçen haftalarda Tecde Mahallesi’nde ve Konak Beldesi’nde yaşanan cinayetler hepimizi derinden sarsmış ve dehşete düşürmüştür.

Tecde Mahallesi’nde biri alevi diğeri Sünni olan iki gencin birbirlerini severek evlenmesi yaşamlarının sonu oldu.

İnsanın temel hakkı olan yaşama hakkı hiçe sayılarak, dinsel, geleneksel zihniyet ile aile meclisi kararı bir töre cinayetine daha tanık olduk.

Bu olayların asıl nedenleri ülkemizde yıllardır sürdürülen milliyetçi, ayrımcı, ötekileştirici ve kendinden olmayana yaşama hakkı tanımama anlayışıdır.

Sünni mezhebinden olan Dilek’in ve alevi mezhebinde olan Alper’in ölüm kararı Dilek’in aile meclisi karara bağlayarak bu görevi 15 yaşındaki erkek kardeşine vermiştir.

Burada sormak gerekir, katil kim? Ablasının sevgisi ile büyüyen 15 yaşındaki çocuk mu?

Yoksa yüzyıllardır ekilen erkek egemen anlayış, feodal değer yargılarıyla ördüğü düşmanlık mıdır?

Biz Malatyalı kadınlar olarak 15 yaşındaki çocuğu katil yapan karanlığı, kini, nefreti ve ötekileştirmeyi sorgulamalı, anne duyarlılığı ile başka olayların yaşanmaması için karşı çıkmalıyız.

Diğer bir olay da Özgür hemşirenin 2 ay önce ortadan kaybolmasıdır. Özgür hemşirenin cesedi yaşadığı Konak Beldesi’nde toprağa gömülü olarak bulundu.

Özgür hemşire evliliği boyunca polis olan eşinden şiddet görmekte idi. Ancak bu şiddet boşandıktan sonrada devam etmiştir. Bu nedenle ilgili makamlara başvurduğu halde gereğinin yapılmamasından dolayı vahim sonla karşılaştı.

Soruşturma makamlarının gerekli soruşturmayı yeterli çabuklukta yapmamaları katil korunuyor mu? Şüphesini uyandırıyor.

İlimizde 6 aydır kaybolan Yıldız Çoban’ın akıbetinin de Özgür hemşire gibi olmaması için sorumluları göreve çağırıyoruz.

Biz Malatya Demokratik Kadın Platformu olarak şiddetin kökeni ne olursa olsun insan hakkı ihlali olarak görüyor bu olayları kınıyoruz.

Tüm kadınları duyarlı olmaya çağırıyor ve olayların takipçisi olacağımızı söylüyoruz.

Kadına Yönelik Şiddete ve Katliamlara Son!
Töre Cinayetlerine Hayır!
Sevgi Birleştirir, Ayrımcılık Öldürür.
İnsan Hakkı İhlallerine Hayır!"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız