SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Özgür ve Demokratik Türkiye"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:49:43
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, “Biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak , hiçbir ayrım yapmadan, tüm yurttaşlarımıza, herkesin hak ve inançlarının eşit ve insan onurunun egemen olduğu, özgür ve demokratik bir Türkiye kurmak için çağrıda bulunuyoruz” dedi. 

Parti il binasında, merkez ilçe başkanı Abdulvahap Ayzabar ve ilçe başkanları ile toplantı yapan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, burada şunları söyledi:

"Hafta sonu Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında il başkanları toplantısını gerçekleştirdik.Bu toplantıda önümüzdeki yerel seçimlerle ilgili genel bir değerlendirme yapılmış ayrıca ülkemizin gündemini uzunca zamandır meşgul eden Kürt meselesi  ve anayasa .çalışmaları konusunda detaylı değerlendirme yapılmıştır.

Kürt sorunu, eksik demokrasi, hak ihlalleri ve eşitsizliklerden beslenen bir sorundur. Öncelikli görev, bu zemini ortadan kaldırmak ve bireysel hak ve eşitlik ile özgürlüklerin önünü açarak vatandaşlarımızın huzur, refah ve mutluluklarının sağlanmasıdır.

Türkiye’nin en temel sorunu olan terörün bitirilmesi ve Kürt meselesinin barışçıl yollarla çözülmesine ilişkin halkımızın talep ve beklentilerinin CHP bütünüyle arkasındadır. Toplumsal barışın birey odaklı, eşitlikçi ve özgürlükçü bir yaklaşımla, kalıcı olarak tesisi CHP’nin ana hedeflerindendir.

Ancak , geçmişte ve bugün Kürt Sorununun çözümü için CHP’nin sunduğu çözüm önerilerini elinin tersiyle iteleyen AKP tarafından yürütülen ve içeriği açıklanmayan “pazarlıklar süreci” hakkında halkımızın da paylaştığı ciddi kaygılarımız vardır. CHP, kalıcı bir toplumsal barış istemektedir. AKP ise Kürt yurttaşlarımızın hassasiyetlerini kendi siyasi emellerine alet etmek istemektedir.

Oysa, AKP’nin Kürt meselesinin çözümüne ilişkin geçmişi, hata ve başarısızlıklarla doludur. Sicili bozuktur. Bundan önceki açılımlarında AKP, yurttaşlarımızın beklentilerini karşılayamamış, seçimler öncesinde geçici bir sükûnet ortamı sağlamak ve Kürt yurttaşlarımızın oylarını çelmek için bir istismar kampanyası yürütmüştür.

Biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak , hiçbir ayrım yapmadan ,tüm yurttaşlarımıza , herkesin hak ve inançlarının eşit ve insan onurunun egemen olduğu, özgür ve demokratik bir Türkiye kurmak için çağrıda bulunuyoruz. CHP ve Türkiye buna hazırdır.Bunun için hazırlanan ve sayın genel başkanımız tarafından kamuoyuna açıklanan 19 maddelik Barış, demokrasi ve özgürlük bildirgemiz şu maddelerden oluşmaktadır:

1.Yüzde 10 seçim barajını kaldıralım…

2. Milletin vekillerini liderler değil, millet seçsin.

3. Düşünceyi ifade ve inanç özgürlüğünü güvence altına alalım.

4. Toplantı, gösteri ve örgütlenme özgürlüğü bir haktır, güçlendirelim.

5. Din ve vicdan özgürlüğü tartışılamaz. İnançlar arası farklılık gözetilemez. Bunu gerçekleştirelim.

6. Demokrasi ve insan haklarının önündeki engelleri temizleyelim.

7. Basın hürdür sansür edilemez. İletişim özgürlüğü esastır. Bunu sağlayalım.

8. Tutuklu siyasetçi, bilim adamı, gazeteci ve öğrenci ayıbına son verelim.

9. Özel yetkili mahkemelerini kaldıralım.

10. Özel yetkili mahkemelerin 2005 yılından bu yana verdikleri kararlar için yeniden yargılama yolunu açalım.

11. Milletin iradesi hapsedilemez. Meclis, milletvekillerinin tutukluluğuna son verecek yolu açmalıdır.

12. Faili meçhuller, yargısız infazlar cezasız bırakılamaz. Zaman aşımı engellenmelidir

13. Gizli tanık ve yasadışı dinlemelerle yargılama olmaz, adalet dağıtılmaz. Türkiye bu yanlıştan kurtulmalıdır.

14. Uludere’nin hesabı verilmelidir.

15. Diyarbakır’a cezaevi değil, Diyarbakır cezaevi demokrasi müzesi yapılmalıdır.

16. Mayınlı araziler temizlenip, topraksız köylüye verilmelidir.

17. Nevruz resmi bayram ilan edilmelidir

18. Üretim ve yaratıcılık eşitlikçi ve demokratik bir anlayışla desteklenmelidir.

19. Toplumsal yaşamın bütün alanlarında tüm yurttaşlara fırsat ve olanak eşitliği sağlanmalıdır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız