SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Özgürlüğe Saygı Duyulsun"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:57:26
A- A+ PAYLAŞ

 İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği (MAZLUM DER) Malatya Şubesi Üyesi ve İnsan Hakları Gönüllüsü Mine İpek, “Herkesi insan haklarına saygıya davet ediyoruz” dedi.

MAZLUM DER Malatya Şubesi üyesi Mine İpek, Dünya İnsan Hakları Haftası nedeniyle MAZLUM DER gönüllüsü kadınlarla birlikte basın açıklaması yaptı.İpek, “Filistin'de işgal ve ambargo, Doğu Türkistan'da dini baskılar, sosyal ve kültürel haklarda ayrımcılık, Irak, Afganistan ile Pakistan'da ise kan ve gözyaşı sürüyor. Guantanamo'nun varlığına son verilmedi, işkenceler sonlandırılamadı, halen cezaevleri düşünce suçlularıyla dolu ve mültecilerin durumu içler acısı. Çocuk ve kadın haklarına yönelik ihlaller, haksız gözaltı ve tutuklamalar, örgütlenme hakkına yönelik ihlaller de sürüyor. Sudan, Arakan, Çin, Bangladeş ve Suriye'de de hak ihlallerinde sınır tanınmamaktadır. Avrupa'da ise yükselen İslam karşıtlığı, ırkçı ve ayrımcı söylemler devam etmektedir. Kara kıta Afrika'da ise iç savaşlar ve katliamlar bu yıl da sürmüştür” ifadelerini kullandı.

28 Şubat konusuna da temas eden İpek, “Türkiye'de 28 Şubat kalıntılarının sürdüre geldiği zulüm devam etmektedir. Başta başörtüsü olmak üzere o dönemin militan yargısı tarafından cezalandırılan ve halen cezaevinde bulunan Zekeriya Şengöz, Fahri Memur, Salih Mirza Beyoğlu özgürlüklerini beklemektedir. Türkiye'de zuhur eden hak ihlallerinin minimize edilmesi için gerekli adımların atılması ve bu noktada sivil toplum kuruluşları ile sivil otoritenin etkin olmasını bekliyoruz” dedi.

Ayrıca İpek, “Özgürlük, eşitlik ve adaletin sürgün edildiği her yerde, acıya maruz kalanlar en çok kadınlar ve çocuklar olmuştur. Bütün kirli hesaplar en çok onları vurmuştur. Dün üniversiteye gittiğimizde bizi ikna odalarıyla karşılayanlar, bir kalbimizin bir insanlık onurumuzun olduğunu düşünmeden ilkel öfkeleriyle bize diz çöktürmeye çalıştılar. Karanlık, kibirli güç odakları çıkarlarını korumak için zorunlu gördükleri çatışma için, inancımızın gereği olan baş örtüsünü, daha derinlerde aklımızı, kalbimizi ve inancımızı kavgalarının ortasına atmaktan çekinmediler. Geldiğimiz süreçte üniversitelerde başörtüsü yasağı kaldırılarak bazı kısmi iyileştirmeler yapılmıştır. Ancak bugün ilköğretimde, ortaokulda ve lisede eğitim gören ve okula başörtüsü ile girmek isteyen kız öğrencilere hala okullar kapalıdır. Kamuda başörtülü görev yapmak hala yasaktır. Artık yeter. İnsanın insana hükmetmesi, onu ezmesi gibi insan onuruna yakışmayan tüm davranışlar son bulsun. Herkesin yaşam hakkı korunsun. Herkesin kişisel özgürlüklerine ve güvenliğine saygı duyulsun. Herkes adil yargılanma hakkından faydalansın. Herkesin düşünce, vicdan ve din özgürlüğüne sahip olduğu unutulmasın. Savaşlar ve şiddet son bulsun. Herkesi insan haklarına saygıya davet ediyoruz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız