SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Özgürlüğü ve Barışı Sağlayarak Çekileceğiz"

0
Güncellendi - 2018-02-02 01:46:32
A- A+ PAYLAŞ

  • Bakan Tüfenkci, "Afrin operasyonunda Türk Silahlı Kuvvetlerinin kullandığı envanterden dahi haberdar olmayan bir ana muhalefetin yeniden yapılanması gerektiğini düşünüyorum." dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Bakanlığın Strateji Geliştirme Başkanlığı koordinasyonunda yürüttüğü AB destekli Kurumsal Yeniden Yapılanma ve İnsan Kaynakları Yönetimi Teknik Destek Projesi kapanış toplantısına katıldı.

Burada yaptığı konuşmada, kurumsal yeniden yapılanmaya dönük çalışmaların önemine değinen Bakan Tüfenkci, bu tip çalışmaların bütün kurumlar için gerekli olduğunu, bunun için 16 Nisan 2017'de Anayasa değişikliği yaptıklarını belirtti.

Bakan Tüfenkci, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi kapsamında bütün kurumların yeniden gözden geçirilmesi ve yapılanması için milletten alınan onay ve yetkiyle böyle bir çalışma başlattıklarını kaydetti.

Ana muhalefet için de yeniden kurumsal yapılanma olması gerektiğini vurgulayan Bakan Tüfenkci, “Son günlerde Afrin operasyonunda Türk Silahlı Kuvvetlerinin kullandığı envanterden dahi haberdar olmayan bir ana muhalefetin de yeniden yapılanması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü orada kullanılan silahlarda yüzde 65, hatta bazı silahlarda yüzde 67'lik yerlilik oranı yakalanmasına rağmen, bir bakıyoruz ana muhalefetin bundan bile habersiz olduğunu görüyoruz" dedi.

ÖZGÜRLÜĞÜ VE BARIŞI SAĞLAYARAK ÇEKİLECEĞİZ

Bakan Tüfenkci, sınırlardaki terör oluşumları ve koridorunu önlemek amacıyla Afrin'e yapılan operasyonun, başarıyla neticeleneceğinin altını çizdi ve şöyle devam etti:

“Operasyon başarıyla devam ediyor. Sınırımızın yanı başında PKK ve DEAŞ teröründen, her çeşit terör ve baskıdan bunalan Afrin'deki kardeşlerimize insani yardım elimizi uzatacağız. Özgürlüğü ve barışı da sağlayarak Suriye'nin toprak bütünlüğü çerçevesinde oluşacak demografik yapıda, tekrar sınırlarımıza çekilmiş olacağız. Eğer biz sınırlarımızın güvenliğini sağlayamazsak, kapılarımızın da güvenliğini sağlayamayız. Kapı güvenliğini ne kadar sağlarsanız sağlayın, sınır güvenliğini sağlayamıyorsanız o kapıların da önemi yok."

Bu tip çalışmalarla ticareti kolaylaştırmak, güvenli ve rekabete açık hale getirmek istediklerini kaydeden Bakan Tüfenkci, “Vergiler gibi haksız rekabete yol açacak uygulamaları titizlikle takip ediyoruz. Kaçakçılıkla mücadelede Bakanlığımız önemli çalışmalara imza atıyor. Bundan sonra da ülkemizin güvenliğini sağlama noktasında ve ticari anlamda haksız uygulamalara yol açmama adına kaçakçılıkla mücadelemizi ciddi anlamda artırarak devam ettireceğiz" diye konuştu.

Toplantı sonunda Bakan Tüfenkci, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere plaketlerini verdi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Ali 44 (6 yıl önce)
    Muhalefet olarak bir tek CHP kaldı,her sözünüzün başında ilgisiz alakasız sonunda, CHP den neden bahsediyorsunuz?. Yapacağınız işlere CHP mi engel oluyor?.
    0
    0
    Yanıtla