SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Özgürlük ve Bağımsızlık Demek"

A- A+ PAYLAŞ
 
Şair Mehmet Akif Ersoy'n ölümünün 75. yıldönümü dolayısı ile Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır mesaj yayınladı. 
 
Mehmet Akif Ersoy’un “Özgürlük ve Bağımsızlık” anlamına geldiğini belirten Başkan Çakır'ın mesajı şöyle; 
 
"Milletleri millet yapan ve onları tarih içerisinde yücelten bazı değerler vardır. Mehmet Akif Ersoy da milletimizin en büyük değerlerinden bir tanesidir. O, edebiyatçı kimliğinin yanı sıra, vatanseverliği, bağımsızlık aşkı, mütevazi yaşamı ve milletimizin hislerine tercüman olan şiirleriyle gönüllerde taht kurmuştur. 
 
Milli mücadele yıllarında yaptığı çalışmalarla İstiklal meşalesinin Anadolu’nun tamamına yayılmasına vesile olan Akif, ‘Çanakkale Şehitlerine’, ‘Bülbül’ ‘Safahat’ ve ‘İstiklal Marşı’ gibi şaheserleriyle haklı olarak bu milletin ‘Milli Şair’-‘İstiklal Şairi’ unvanlarını almıştır.
 
Mehmet Akif demek; özgürlük demek, bağımsızlık demektir. O’nu anlamak, Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesini anlamak demektir. İstiklal Marşı'nı anlamak ise Cumhuriyetimizi doğuran Milli Mücadele ruhunu anlamak demektir. 
 
Bu duygu ve düşüncelerle Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 75. yılında rahmet ve minnetle anıyorum." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız