SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Özgürlükçü Demokrasi İçin.."

A- A+ PAYLAŞ

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya milletvekili Veli Ağbaba, Malatya’da ziyaretlerini sürdürdü.  Ağbaba, “duyulmayanların sesi olacaklarını” bildirdi.

MAHALLELERDE..

Seçim sonrası ziyaretlerine devam eden CHP Malatya milletvekili Veli Ağbaba; Melekbaba, İlyas, Cirikpınar ve Taştepe Mahallelerine gitti. Ağbaba, ilk olarak Melekbaba Mahallesi Muhtarı Ali Demir ve mahalle sakinlerini ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Mahalleler arasında gelişmişlik olarak çok fark bulunduğunu söyleyen Ağbaba, "Malatya'da mahalle muhtarlarımızı ziyaret ediyoruz ve ziyaret etmeye de devam edeceğiz. Bu ziyaretlerimizin amacı, sorunları yerinde tespit etmek, bunları dilimiz döndükçe kamuoyunda gündeme getirmek, Malatya'nın gelişmesini sağlamak. Türkiye'deki en büyük adaletsizlik, gelir dağılımındaki adaletsizlik. Bir tarafta insanlar çok büyük yoksulluk içerinde yaşarken, bir tarafta da çok zenginler var. Bu fark gittikçe açılıyor maalesef. Bu durum maalesef Malatya'daki mahallelerde de kendini gösteriyor. Bir tarafta bir mahalle çok gelişirken, özellikle çevre yolunun altında kalmış mahalleler yerinde sayıyor. Biz hep söylüyoruz, bütün mahalleler güzelleşmeli, kent güzelleşmeli ama buralar geri kalmış. Çok uzun yıllardan bu yana yatırım görmemiş mahallelere en büyük yatırımı yapma taraftarıyız biz" dedi.

ÖZLÜK HAKLARI İÇİN KANUN TEKLİFİ HAZIRLIĞI
Muhtarların özlük hakları için CHP'nin kanun teklifi vereceğini belirten Ağbaba, şöyle devam etti:

"Biz her zaman sizlerle beraber olacağız çünkü muhtarlığın ne olduğunu biz biliyoruz. En demokratik yollarla seçilenler belki de muhtarlardır. Direk seçmenin iradesinin yansıdığı, özellikle bu son dönemde yemin krizi ile başlayan milli iradenin Meclis'e yansımaması, milli iradenin Meclis'e bırakılmaması noktasında aslında en güzel örneklerinden birisi muhtarlık. Muhtarlar, daha demokratik yollardan seçilenlerdir. Bundan sonra yapacağımız çalışmalarda, her zaman görüş alışverişi halinde olacağız. Bizim
seçim sırasında bir taahhüdümüz vardı. Muhtarlara özlük haklarının verilmesi konusu. Muhtarların çok zor şartlarda görev yaptığını biliyoruz. Mahalle ve köy muhtarlarının özlük haklarının geri verilmesi için kanun teklifini Cumhuriyet Halk Partisi olarak vereceğiz. Her zaman birlikte olmaya devam edeceğiz. Bu son gelişimiz değil. Her zaman geleceğiz ve sorunlarınızı yerinde dinleyip Meclis'e taşıyacağız."

CHP Malatya milletvekili Veli Ağbaba, Melekbaba Mahallesi'nden sonra İlyas, Cirikpınar ve Taştepe muhtarlarını ziyaret ederek sorunları dinledi.

KÖY ZİYARETLERİ..

Ağbaba, Çayırlı ve Gözene köylerini de ziyaret etti. Ziyaret sırasında Ağbaba, hizmetlerin takipçisi olacağını belirterek, “Her sorununuza ve her derdinize tercüman olacağız” dedi. Duyulmayanların sesi olacaklarını belirten Ağbaba, "Bir seçim geçirdik ve seçimler sonucunda Malatya halkı bize ana muhalefet olma görevi verdi. Belki de çok beklediğimiz ve çok hak etmediğimiz bir sonuç olduğuna inandığımız bir durumdu, ama halkın verdiği karara saygı duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Biz seçim döneminde ne konuştuysa, neler söylediysek önümüzde ki dönemlerde de aynı şeyleri yapacağımızı belirtmek istiyorum. Sizlerle beraber olacağız iyi gününüz de kötü gününüz de biz her zaman sizlerin yanında olacağız. Her sorununuza ve her derdinize tercüman olacağız. Sizlerin çıkmayan, duyulmayan bir sesiniz varsa bizim görevimiz bu sesi duyurmak olacak. Bize muhalefet etme görevi verildi. Bizde bu görevi yapacağız. Buralara hizmet geliyor mu gelmiyor mu takipçisi olacağız” dedi.

Özgürlükçü demokrasiyi kuracaklarını belirten Ağbaba, şöyle devam etti: “Özgürlükçü demokrasiyi kurmanın en önemli şartı da anayasa değişikliği yapmaktır. Özgürlükçü bir anayasa yapacağımızı taahhüt etmiştik. Özgürlükçü bir anayasa yapmak için parti olarak önümüz de ki süreçte anayasa değişikliği teklifi vereceğiz. Siyasi Partiler Kanunu değişmediği sürece Türkiye'ye gerçek demokrasi gelmez. Siyasi Partiler Kanunu değişmediği sürece halk kendi vekilini seçemez. Sadece genel başkanlar kendi vekillerini seçerler. Önümüzde ki dönemde burada konuştuğumuz şeylerin teklifleri vereceğiz ve bunları yerine getirmeye çalışacağız.”

Köy ziyareti sırasında çocuklarla sohbet eden Veli Ağbaba, “Çocukların hepsi beraber aynı sınıflarda eğitim görüyorlar ve biz bu konuyu gündeme getireceğiz ve çocuklarımızın ayrı ayrı sınıflarda eğitim görmelerini sağlayacağız" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız