SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Özgürlükler Ayaklar Altında"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:53:25
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, "AKP iktidarı her geçen gün insan hak ve özgürlüklerini ayaklar altına almakta ve insanlık suçu işlemektedir." iddiasında bulundu.

Ağbaba'nın açıklaması şöyle:

"İnsan Hakları Evrensel Bildirisi’nin Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu tarafından 10 Aralık 1948'de kabulünün üzerinden 65 yıl geçti. Birleşmiş Milletler’e üye tüm devletler insan haklarının korunması hususunda sorumlu iken 2013 yılına gelindiğinde ülkemizde insan hak ve özgürlüklerinde yaşanan gerileme ve türlü hak ihlalleri had safhaya ulaşmıştır. Bugün ülkemizde, 65 yıllık İnsan Hakları Evrensel Bildirisi’nde ifade edilen ve garanti altına alınan hak ve özgürlüklerden söz edilmesi mümkün değildir. Mevcut baskıcı ve artarak faşizanlaşan söylem ve politikalar ile toplumun tüm kesimleri AKP’nin otoriterleşen iktidarının demir yumruğunu her gün ensesinde hissetmektedir.

Unutulmamalıdır ki,

•Failli meçhul cinayetler ile aydınlatılmamış,

•Askeri Darbelerin gerçek sorumluları cezalandırılmamış, 

•Sivas, Maraş, Çorum katliamlarının sorumluları tespit edilmemiş,

•Roboski katliamının üzeri örtülmüş,

•Toplumsal olaylarda, gözaltı ve tutuklamalarda hızla artış gösteren polis şiddeti kontrol altına alınamamış,

•Gezi Parkı Eylemlerinde, binlerce kişinin polis şiddetine maruz kalması engellenememiş ve 6 gencin hayatlarını kaybetmesinden sorumlu olanlar ortaya çıkarılmamış,

•Siyasal İktidara muhalif birçok meslekten insan (Gazeteci, Bilim adamı, avukat, sendikacı), siyasetçi, milletvekili ve öğrenci haksız ve hukuksuz yere tutuklanarak cezaevine gönderilmiş

•Adil olmayan yargılamalar tüm yargı paketlerine rağmen devam etmiş,

•Cezaevlerindeki durumu ağır hasta mahpuslar ölüme terkedilmiş,

•Azınlıklara yönelik nefret söyleminin artışına engel olunamamış, 

•Basın özgürlüğü hiçe sayılarak, gazetecilerin faaliyetleri için “devleti yıkma” ve “vatan hainliği” suçlamalarında bulunulmuş, 

•Kadına yönelik şiddetin önü alınamamış, her geçen daha fazla kadın cinayeti yaşanmasına seyirci kalınmış,

•Kötü çalışma koşulları ile her geçen gün işçi cinayetlerini durdurulamamış önü kesilememiş,

•Lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks bireylere yönelik nefret dolu söylemlerin artışı engellenmemiş, ayrımcı uygulamalar sonlandırılmamış,

Kısacası, AKP iktidarı her geçen gün insan hak ve özgürlüklerini ayaklar altına almakta ve insanlık suçu işlemektedir. 12 yıla dayanan bir siyasal iktidarın böyle bir secereye sahip iken ülkeyi yönetmeye devam etmesi mümkün değildir. Bugün, 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nde, daha eşit, daha özgür, daha demokrat yarınlara kavuşmak adına otoriter bir iktidar karşı mücadele etme gerektiğinden hareketle tüm yurttaşlarımızı insan olmaktan kaynaklı haklarına ve özgürlüklerine sahip çıkmaya ve mücadele etmeye davet ediyorum.

Irkçılığa ve ayrımcılığa karşı mücadelenin efsane ismi Nelson Mandela’nın da dediği gibi:

'Özgür Olmak demek, yalnızca zincirlerinden kurtulmak demek değildir, özgür olmak demek, başkasının özgürlüklerine saygı duyup, özgürlüklerini artıracak şekilde yaşamaktır”

CHP İL BAŞKANI..

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz da, İnsan Hakları Günü nedeniyle yazılı bir basın açıklaması yaptı. Kiraz, Türkiye’de her geçen gün insan hakları ihlallerinin arttığını belirterek,  hukukun üstün kılındığı, düşünce ve ifade özgürlüğünün her alanda sorunsuz yaşandığı, kimsenin ötekileştirilmediği bir Türkiye dilediğini söyledi.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu tarafından 10 Aralık 1948 tarihinde kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Bildirisi’nin 65. Yılında, Türkiye’nin insan hakları karnesinin zayıflarla dolu olduğunu belirten İl Başkanı Kiraz, en temel taleplerin bile şiddetle karşılık bulduğu, cezaevlerinin tutuklu milletvekilleri, gazeteci, aydın ve öğrencilerle dolu olduğu, basının baskı altında tutulduğu, hak ve özgürlüklerin kısıtlandığı bir ülkede, İnsan Hakları Günü’nü kutlamanın mümkün olmadığını kaydetti.

CHP İl Başkanı Kiraz, Demokrasinin ülkede yaşayan herkesin eşit bir şekilde hak ve özgürlükleri yaşayabilmesi için en gerçekçi rejim olduğunu ifade ederek Cumhuriyet Halk Partisi’nin tüm vatandaşlar için demokrasi, insan hak ve özgürlüklerinin teminatı olduğunu belirtti.

AKP Hükümeti tarafından Türkiye’de ısrarla insanlar arasında etnik kimlik, mezhep, cinsiyet ayrımı yapıldığını kaydeden CHP İl Başkanı Enver Kiraz , hukukun üstün kılındığı, düşünce ve ifade özgürlüğünün her alanda sorunsuz yaşandığı ,kimsenin ötekileştirilmediği bir Türkiye dilediğini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız