SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Özgüven Anlatıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:21:55
Özgüven Anlatıldı
A- A+ PAYLAŞ
Eğitim Uzmanı Yusuf Gezer, "Rolümüzü iyi oynarsak, hedefimize ulaşırız" dedi. 
 
İnönü Üniversitesi Ahmet Yesevi Salonu'nda Eğitim Uzmanı Yusuf Gezer tarafından "Çocuklarda Özgüven ve Hedef Belirleme" konulu konferans verildi. 
 
İnönü Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği 3.sınıfında okuyan Mesut Aktan'nın Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Malatya Belediyesi Kültür Müdür Yardımcısı Mehmet Andiç'in katkılarıyla hazırlanan konferansa, Sosyal Hizmetler Kurumu'nda eğitim gören öğrenciler, Malatya Belediyesi okuma salonunda ders gören öğrenciler ve Parantez ilköğretim Dershanesi 8. sınıf öğrencileri katıldı. 
 
"Hedefi olmayan gemiye, hiçbir rüzgar yardım edemez" diyen Mesut Aktan'nın açılış konuşmasının ardından Eğitim Uzmanı Yusuf Gezer, hayatta en önemli unsurun insanın kendine biçilen rol olduğu ve rolümüzü çok iyi şekilde oynamamız gerektiğini söyledi. Rolümüzü çok iyi oynadığımız taktirde çok istediğimiz hedefimize rahatlıkla ulaşabileceğimizi belirten Gezer, ama önemli olanın insanının iyi bir kişilik yapısına sahip olması gerektiğini vurguladı. Yusuf Gezer, konferansını Mehmet Akif Ersoy 'un "Kim
kazanmaz bir ekmek parası dostunun yüz karası düşmanın maskarası" sözüyle noktaladı. 
 
Konferansın ardından öğrencileri motive etmek ve hedef belirlemelerine katkı sağlamak amacıyla üniversitede kısa bir gezinti yapıldı ve fakülteler tanıtıldı. 
 
Öğrencileri fakülteleri gezdirirken konuşan Parantez İlköğretim Dershanesi Rehber Öğretmeni Fatma Menevşe, kişinin kendini özel hissetmesiyle öz güvenin başlayacağını ifade etti.  Rehber Öğretmeni Ayşegül Bulut ise, "Öğrencilerimize özel olduklarını hissettirmek ve sınav kaygılarını bir nebzede olsa azaltmak için böyle bir çalışmaya katıldık" şeklinde konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız