SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Özgüveni Yüksek Olacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:44:11
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Girişimcilik Topluluğu tarafından 'Girişimcilik Kariyer' söyleşisi gerçekleştirildi. 

İnönü Üniversitesi Kütüphane Seminer Salonu'nda gerçekleştirilen söyleşine TSO Genel Sekreteri Abdullah Duran, KOSGEB Malatya Hizmet Müdürü Murat Seki, Malatya Genç Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Yunus Akçin, Malatya İnönü Üniversitesi Girişimcilik Topluluğu Başkanı Emin Arslan ve öğrenciler katıldı.

Söyleşide konuşan KOSGEB Malatya Hizmet Müdürü Murat Seki, KOSGEB Destek Hizmetleri hakkında bilgiler verdi. Seki, Türkiye'nin son dönemlerde genç girişimcilere büyük değer verdiğini kaydederek, kalkınmanın temel noktasının girişimciler olduğunu ifade etti.

TSO Genel Sekreteri Abdullah Duran ise, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası hakkında bilgiler vererek, "365 oda içerisinde akredite almış 165 odadan birisiyiz. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası 30 meslek komitesinden oluşuyor. Her grup üye sayısına göre 5 ya da 7 kişiden oluşuyor. Bu anlamda 74 kişilik bir meclisimiz var" dedi.

Malatya'da 2'si ilçelerde olmak üzere 5 tane Organize Sanayi Bölgesi olduğunu kaydeden Duran, 3. OSB'nin 12 milyon metrekare alan üzerine kurulduğunu söyledi.

Malatya Genç Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Yunus Akçin de, özgüveni yüksek, arayış içerisinde olan kişilerin girişimci olabileceklerini belirtti.

Akçin, teknoloji üretmek için girişimcilere ihtiyaç olduğunu da sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız