SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Özkaynakları Artırdık"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:18:08
A- A+ PAYLAŞ
Kampüs FM'deki Panorama programına katılan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, rektörlük yaptığı süre içerisindeki çalışmaları değerlendirdi. 
 
"Barış Adası Yapacağız Demiştik"
 
Sözlerine "İnönü Üniversitesi'ni Barış Adası yapacağız" demiştim diye başlayan Rektör Prof. Dr. Çelik, üniversitede herkes huzur, barış ve kardeşlik içersinde bir çalışma ortamında yer aldığını söyledi. Bu durumun çok önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Çelik, "Öğretim üyelerinin özlük hakları ve akademik yükseltmelerini sağlayıp, akademik olarak yükseltme haklarını belirlediğimiz objektif kriterlere göre verdik. Toplumla barışık bir üniversite tablosu oluştu. Maddi ve manevi destekler yoğunlaştı ve ilçelerde meslek yüksek okullarının yapımına başlandı." dedi.
 
"Toplumla Barışık Olmanın Sonucudur"
 
Hayırseverlerin yaptıkları katkılardanda bahseden Prof. Dr. Çelik, " Toplumla barışık bir üniversite olmanın sonuçlarıdır bunlar. Fakülte sayısı arttı, 1 olan 4 yıllık yüksekokul sayısının 3’e çıktı. Konservatuar’da THM’ne öğrenci alındı. Hazırlanan 2008-2011 kitapçığında akademik birim ,öğretim üyesi sayısı, bina ve eğitimle ilgili bilgiler yer almaktadır. Kısa bir süre zarfında bunların tümünü izah etmek mümkün değil." diye konuştu. 
 
"Özkaynağı Artırdık"
 
TÜBİTAK Eski Başkanı olan Prof. Dr. Nüket Yetiş'i konuk ettiklerini belirten Çelik,"Üniversitelerin değişen misyonu ile ilgili değerli bilgiler aktaran bir bilim kadının çalışmaları gayet anlamlıdır." dedi. İngiltere’de Avrupa Üniversiteler Birliği’nin toplantısına katıldığını bildiren Çelik, yaklaşık 36 rektörün toplantıya katıldığını ifade etti. İngiliz Üniversitelerden sorumlu bakanın konuşması ve rektörlerin konuşmalarına değinen Çelik, üniversite özkaynaklarının önemini vurguladı. Özkaynaklar,geçmiş dönemlerde bütçenin %39’u idi, 2010 yılının sonunda %50, 2012’de ise %55’e çıkacak dedi
 
"Rekabet Önemli"
 
Üniversite algısının değişmesi gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Çelik, "Üniversiteler artık kampüsün dışına çıkmalı. Anlayış olarak artık birçok Avrupa Üniversitesi'nin önünde işler yapılıyor. Dünya üniversiteleri ele rekabet etmek önemli. Küresel bir üniversite olma yolundayız ." diye konuştu. 
 
"Gençler, Bilime Teşvik Edilmeli"
 
Üniversitelerin, teknoloji üretiminde mutlaka üzerlerine düşen görevi yapmaları gerektiğine değinen rektör Çelik, akıllı toplumlar; moral,ahlaki değerler, tarihi ve toplumsal değer ve tedbirler ile bunu dengeleyerek tedbirler almalı dedi. Bu konu sivil toplum kruluşlarından siyasete kadar geniş bir mecranın alanı ve sosyal bilimcilerin, eğitim politikaları ile üzerinde durmaları gereken bir konu dedi. TÜBİTAK Projelerinin Türkiye’ye yayılmasında mutlaka bir altyapı olmalı ifadesini kullanan Rektör Çelik, Ülkenin refah düzeyi hususunda gençlerin mutlaka bilime teşvik edilmesi ve proje yarışmaları ile Anadolu sathına yayılmasının önemini vurguladı.Bunun için İnönü Üniversitesinde Üstün yetenekliler Merkezi ve yanı sıra birçok merkezin açıldığını kaydeden Çelik, üniversite ile birlikte bu konuda ilk ve ortaöğretiminde rolü büyük dedi.Ayrıca İnönü Üniversitesinin bu konuda Türkiye’de model olacak konumda olduğunu belirten Çelik, araştırmalar, buluşlar ve alınan patentler ile ülkenin refahına katkı sağlamak açısından üniversitelerin başrolde olduğunu söyledi. 
 
"Yurt Dışından Hasta Çekmek Önemli"
 
Turgut Özal Tıp Merkezi'nin önemine değinen Prof. Dr. Çelik, uzmanlaşmış bir ihtisas hastanesine sahip olmak, buralara yurt dışından hasta çekmek çok önemli, bu noktada tüm umutlar kayısıya bağlanmamalı dedi. Tüm bunların yanı sıra su ürünleri ve gelişen sanayisi ile de katma değer sağlandığına dikkat çeken Çelik, sürekli yenilik ve rekabet ile gelişmenin önemine de değindi. Üniversitede düzenlenen etkinlikler noktasında, kısa bir müddet önce düzenlenen Ahilik kutlamaları ile ilgili olarak, bu vesile ile bir beraberlik oluştu diyen Prof. Dr. Çelik,  "Ahilik pilavı etkinliğinde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve üniversite yönetimi ile birlikte gayet kalabalık bir etkinlikti ve üniversiteyi, yaşadığı toplumdan asla ayrı görmedik." dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız