SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Özkök'ten 'Fiş Alın' Uyarısı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök, "Fiş almadığınız takdirde KDV, tanımadığınız kişinin cebine gider" dedi.

Niyazi Özkök, yaptığı yazılı açıklamada, vergi iadesinin kalkmasının ardından, alışverişlerde yurt çapında kapsamlı vergi denetimlerinin başlatıldığını bildirdi. Malatya Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök, fiş ve fatura almayanlara yönelik denetimleri arttırdıklarını vurguladı.

Özkök, buradaki amaçlarının, vatandaşı Vergi Dairesi ile karşı karşıya getirmek değil, vatandaşları eğitmek olduğunu belirterek, fiş almayanlara ve vermeyenlere de para cezası kesileceğini ifade etti.

Özkök, yoğun bir denetime başladıklarını aktararak, "Hem alan hem de veren denetlenecek. Cezası var ama bizim amacımız ceza kesmek değil. Vatandaşa bu bilinci yerleştirmek. Amacımız, vatandaşla Vergi Dairesi'ni, devleti karşı karşıya getirmeden vergiye gönüllü uyumu sağlamak. Son olarak kayıtdışı ekonomi ve mücadele edebilmemiz için toplumun tüm kesimlerinin bizlere vereceği desteğin çok önemli olduğu gerçeğinden hareketle, tüm kesimlerden bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da bizlere destek vermesini bekliyoruz. Fiş almadığınız takdirde KDV, tanımadığınız kişinin cebine gider" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız