SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Özlem Hocayı Kimse Tutamadı

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:53:35
Özlem Hocayı Kimse Tutamadı
A- A+ PAYLAŞ

Önceki gün, 7. Ana Jet Üssü’nde havalandıktan sonra bir saati aşkın eğitim uçuşunun ardından inişe geçtiği sırada Akçadağ ilçesi İkinciler Köyü üzerinde 2 RF- 4E tipi savaş uçağının çarpışması sonucunda meydana gelen kazada çeşitli rütbelerdeki 4 pilot şehit oldu. 

Şehit olan pilotlardan biri de 32 yaşındaki Hava Pilot Üsteğmen Onur Özkaya’ydı. 

Şehit Üsteğmen Onur Özkaya’nın naaşı diğer silah arkadaşları gibi olay yerinden alındıktan ve Adli Tıp'daki işlemlerden sonra, düzenlenecek törenle memleketine uğurlanmak üzere 7. Ana Jet Üssü’nün de konuşlandığı Malatya Erhaç Havaalanı’na getirildi. 

Tören alanını tam anlamıyla, sevdiklerini bir daha göremeyecek olan şehit ailelerinin acısı sarmış, şehit pilotların silah arkadaşları acılı aileleri nafile bir çabayla teskin etmeye çalışıyordu. 

Acıların en derinini, en sarsıcı olanını yaşayanlardan biri de Şehit Pilot Üsteğmen Onur Özkaya’nın eşi Özlem Miraç Özkaya’ydı. 

İnönü Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu İngilizce Hazırlık Bölümü’nde öğretim görevlisi olan Özlem Hoca, eşinin bayrağa sarılı tabutuna ulaşmak ve ona dokunabilmek istedi… 

Şehitlerin silah arkadaşları acılı genç kadını tutmak, teskin etmek için uzun süre çaba harcasalar da bunda başarılı olamadılar…

Özlem Hoca’yı hiç kimse engelleyemedi… Ne yakınları, ne de eşinin silah arkadaşları…

Engelleri aştı ve gitti sevgili eşinin yanına…

Henüz 11 aylık olan oğlu Doruk’un babasına en yakın noktadaydı…

Bayrağa sarılı tabutuna sarıldı, yüzünü sürdü, ağladı…

Tabutun başında bekleyen askerleri de ağlattı…

Malatya'daki bu görüntüler, şehidin memleketi İzmir'deki tören sırasında da yaşandı. Özlem Hoca, bu kez 11 aylık oğluyla birlikte veda etti, sevgilisine, eşine..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız