SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Özlemle Anmaktayız"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:15:22
A- A+ PAYLAŞ

Atatürk’ün aramızdan ayrılışının  77.Yıldönümü nedeniyle 10 Kasım Salı günü bir anma töreni düzenlenecek.

İl Anma Komitesi tarafından hazırlanan programa göre Atatürk’ü Anma etkinlikleri Atatürk Anıtı önünde başlayacak. Buradaki anma töreni  saat 08.50’de başlayacak. Çelenklerin sunulmasının ardından  Atatürk’ün  aramızdan ayrılış saati olan 09.05’de 2 dakikalık siren çalışmasıyla saygı duruşunda bulunulacak. Daha sonra 2.Ordu Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı söylenecek. Buradaki anma töreni Vali Süleyman Kamçı’nın Anıt Şeref Defteri’ni imzalamasıyla sona erecek.

Atatürk'ün anma etkinlikleri Anıt önündeki anmanın ardından Atatürk Evi’ni ziyaret ile  sürecek. Ardından da Kanalboyu’ndaki Halk Eğitim Merkezi’nde saat 09.30’da anma töreni düzenlenecek. Buradaki törende Niyazi Mısri Sosyal Bilimler Lisesi Tarih Öğretmeni Mustafa Fırat tarafından ‘ Atatürk’ün Son Güneri’ konulu  konuşma yapılacak. Daha sonra 2. Ordu Komutanlığı’ndan bir subay tarafından  ‘Atatürk’ün Askeri Kişiliği’ konulu konuşma yapılacak.

Anma töreni Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından sunulacak  oratoryo ve Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirilmesiyle sona erecek.

MESAJLAR

Vali Süleyman Kamçı

Vali Süleyman Kamçı, yayınladığı mesajda şunları belirtti:

“Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan ve eşsiz devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete uğurlayışımızın 77'inci yıl dönümünde O’nu bir kez daha özlemle anmaktayız. Gazi’nin Türkiye Cumhuriyeti’ni muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma idealini yaşatmak için milli iradenin ve millet egemenliğinin her şart altında korunmasına ihtiyaç duyulduğunun bilincindeyiz.

Anadolu topraklarında bir güneş gibi parlayan bağımsızlık ve özgürlük meşalesi, hiç kuşku yoktur ki Atatürk’ün azim ve kararlılığı neticesinde ülkemizin üzerine çöken karanlığı aydınlatmıştır. Atatürk, sahip olduğu mücadele ruhuyla milletimizin makûs talihini değiştirmiş ve sadece bizim için değil, bütün mazlum milletler için cesaret timsali bir lider olmuştur. İşte bu nedenle 10 Kasım’ı bir hüzün gününe döndürmekten ziyade, Atatürk sevgimizi ifade etmek için O’nun gösterdiği uygarlık yolunda emin adımlarla yürümek, kurduğu Cumhuriyete, ilke ve inkılâplarına, tam bağımsızlığa ve milli birliğe dört elle sarılmak gerekmektedir.

Bu düşünceler içerisinde, vefatının 77’inci sene-i devriyesinde Aziz Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum.

Ruhları şad olsun!..”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 77. ölüm yıl dönümünde bir mesaj yayımladı. 

Ağbaba mesajında; “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu,büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün  77. yılında saygı,rahmet ve şükranla anıyoruz. Tam bağımsız , çağdaş ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün fikirlerine saldırılar her geçen gün artmaktadır. Mustafa Kemal Atatürk’ün  emaneti olan Türkiye, çok zorlu bir süreçten geçiyor.Bilimsel eğitimin,Laik Demokratik Cumhuriyet’in,sosyal hukuk devletinin, yargı bağımsızlığının,basın özgürlüğünün her zamankinden daha fazla tehdit ile karşı karşıya kaldığı bir dönemden geçiyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi , bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bu saldırıların ve tehditlerin karşısında dimdik duracaktır” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır

Büyükehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’da yayınladığı mesajda şunları belirtti:

"Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 77. yıldönümünde rahmetle anıyorum.

Gerek I. Dünya Savaşı’nda gerekse Kurtuluş savaşında elde ettiği başarılarla bir dünya lideri olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere en büyük armağanı Türkiye Cumhuriyeti’dir. 

Kendisinin 'Büyük eserim' dediği, Türkiye Cumhuriyeti, O'nun işaret ettiği yolda ilelebet yaşayacaktır. Millet olarak, Atatürk’ün bu emanetine sahip çıkarak Cumhuriyetimizi daha da yükseklere taşımak hepimizin görevidir. O'nun gösterdiği muasır medeniyetleri aşma hedefine ulaşarak hemşerilerimize ileri hayat standartlarını sağlamak için Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak büyük bir gayretle çalışıyoruz. 

Milletimiz, Atatürk’ün eserleri ile Cumhuriyetimizin bütün değer ve kurumlarına geçmişte olduğu gibi bugün ve bundan sonra da sahip çıkacaktır. 

Bu düşüncelerle, vefatının 77. yıl dönümünde, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyorum.”

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise yyınladığı mesajda şöyle dedi:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, vefatının 77'nci yılında bir kez daha rahmet, şükran ve minnetle anıyoruz. Türk milletine çağdaş ve bağımsız bir Türkiye bırakan Atatürk’ü bu gün daha çok anlıyoruz. Bölgesinde her açıdan önemli konumlara sahip olan Türkiye Cumhuriyeti, dün olduğu gibi bu gün de ülkemiz üzerinde hain emelleri olanların iştahlarını kabartmaya devam etmektedir. Dün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde birlik ve beraberlik içerisinde bu toprakları vatan yapan milletimiz, bu günde Atatürk’ün bize bırakmış olduğu çağdaş ve bağımsız Türkiye’yi gelişmiş ülkeler arasında yerini almasını sağlayacağından kimsenin kuşkusu olmasın. Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk’ün gösterdiği tam demokrasi, çağdaş bir ülke ve milli iradenin hakim olduğu bir ülke yolunda önemli aşamalar kaydetmiş, demokrasi çıtasını her geçen gün yükselten bir ülke konumuna gelmiştir. Bu yolda da ilerlemeye devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Atatürk'ü, vefatının 77'nci yılında bir kez daha rahmet, şükran ve minnetle anıyoruz"

Baro Başkanı Avukat Enver Han

Malatya Baro Başkanı Enver Han’da mesajında şunları ifade etti:

“Ulusal bağımsızlığımızın önderi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ,Gazi Mustafa Kemal Atatürk yaşamını Türk milletinin bağımsızlığına ve gelişimine adamış eşsiz lideri kaybettiğimiz 10 Kasım, ulusumuzda ortak hüznün tarihidir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti Ata’sının ilkeleri ışığında ilerleyerek çağdaş ve modern bir dünya devleti haline gelmiştir.

Atatürk’ü anmak, O’nun aydınlık yolundan kararlılıkla yürümek, O’nu fikirleri ile yaşatmak, kurduğu Cumhuriyete, değerlerine, demokrasiye, tam bağımsızlığa, insan hak ve özgürlüklerine sahip çıkarak, daha ileriye taşımak gerekmektedir.

Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük  önder, Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 77. Yıldönümünde, saygı, minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız