SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Özlemle Yad Ediyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:09:08
A- A+ PAYLAŞ

Ülkücü İşçiler Derneği Malatya Şube Başkanı Vahap Murat, eğitimci-sosyolog ve mütefekkir merhum Seyyid Ahmet Arvasi'nin, örnek alınması gereken bir Türk milliyetçisi olduğunu söyledi. 

Seyyid Ahmet Arvasi'nin 24'üncü vefat yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yapan Ülkücü İşçiler Derneği Malatya Şube Başkanı Vahap Murat, "Seyyid Ahmet Arvasi hocamızın Hakk'a yürüyüşünün 24'üncü yıldönümünde kendisini rahmetle anıyoruz. Seyyid Ahmet Arvasi nezdinde Sevgili Peygamberimizden bugüne kadar gelmiş bütün İslam büyüklerine, milletimizin varlığının devamını sağlamak için canlarını vermiş olan şehitlerimize, Başbuğ Alparslan Türkeş beye ve ülkücü şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum" dedi.

Murat, Arvasi'nin Türk-İslam mefkuresinin önde gelen isimlerinden olduğunu kaydederek, şunları ifade etti: "Seyyid Ahmet Arvasi'nin gönlümüzdeki yeri başkadır. Bizlere iyi bir Türk milliyetçisi ve ülkücüsü olarak her zaman yol gösterici olmuştur. Türk-İslam ülküsü mefkuresinin önde gelenidir. Özellikle genç nesillerin İslam ahlakına göre kendilerini yetiştirmelerini, ülkelerini sevmelerini ve faydalı işler yapmalarını vurgulamıştır. Seyyid Ahmet Arvasi hoca, örnek alınması gereken bir Türk milliyetçisidir. Fikirleri bizlere ışık tutacaktır. Onun için hocamızın fikirlerini okumalıyız. Kendisini ve fikirlerini özlemle yad ediyoruz."

Arvasi'nin her zaman haktan ve adaletten yana olduğuna değinen Murat, "Değerlerinden hiçbir zaman ödün vermemiş, azimle ve yorulmadan davası için çalışmış bir büyüğümüzdür. Türk-İslam sentezini bizlere öğretmiş ve gençliğe bu şuuru vermeye çalışmıştır. Her zaman haktan ve adaletten yana olmuştur. Milletimiz için örnek bir şahsiyettir. Arvasi hoca hiçbir karşılık beklemeden ülkesinin mutlu yarınları ve fikirleriyle ülkücü nesillerin yetişmesi için sürekli mücadele etmiştir" ifadelerini kullandı.

Murat, Ahmet Arvasi'nin gönül adamlığı yanında iyi bir eğitimci olduğuna da vurgu yaparak, "İmanı kamil bir hak aşığıydı ve son nefesine kadar Türklüğe ve İslam'a hizmet için çırpınmış; düzgün ahlaklı, samimi ve dürüst bir kimseydi. En olumsuz şartlarda dahi hep dik durdu ve son nefesine kadar Türk-İslam davasını anlatmaya devam etti. Arvasi hocamıza Allah'tan rahmet diliyorum. Ruhu şad mekanı nur olsun" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız