SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Öznur Hanım Çalışma Yaptı"

A- A+ PAYLAŞ
ŞANLIURFA- Bölge valileriyle yapılacak olan toplantı için akşam saatlerinde hava yoluyla Şanlıurfa'ya gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin (soldaki), toplantının yapılacağı otele geçti. Şahin, burada onuruna düzenlenen sıra gecesine katıldı.
 
Basına kapalı olarak gerçekleşen sıra gecesi öncesinde soruları yanıtlayan Bakan Şahin, "Hepinizin yakından takip ettiği Şanlıurfa'dayız, Salı günü bakanlığımıza ait çalışmaları tamamlayacağız. 61. Hükümetin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak yaklaşık 2 ay önce görevlendirildim. Göreve geldiğimiz gün itibariyle Doğu ve Güneydoğu'da bakanlığımız bünyesinde yapılacak işlerinin hızlandırılması, bölgeler arası kalkınmışlık farkının azaltılması, ekonomik kalkınmayla beraber sosyal restorasyon dediğimiz ustalık dönemine yakışır bir şekilde sosyal politikaların güçlendirilmesini planlıyoruz. Bakanlığımız yeniden yapılandırıldı, artık bir devlet bakanlığı değil, icracı bir bakanlığa dönüştürüldü. Şu an 5 genel müdürlük, 32 daire başkanlığı ile sosyal hizmetler ile sosyal yardımlaşmaların birleştirildiği ve yola çıkarken 'kimsesizlerin, kimsesizliğin sesiyiz' dediğimiz, engellisi, yaşlısı, kimsesiz, annesiz babasız çocuğu bünyesine alan çok geniş bir yapıya hizmet eden bir görev alanımız var" diye konuştu. 
 
Geçen hafta Gaziantep'te bölgenin rektörleri ile bir araya geldiğini kaydeden Şahin, "Çünkü bilimi kullanmamız lazım. Teori ve pratiği birleştirmemiz lazım ve ayağı yere basan politikalar üretmemiz lazım. Yarın takip edeceksiniz inşallah, başarılı bir program yapacağız. 1 Ekim'de Parlamento başlıyor. Parlamento başladıktan sonra da bütçe gelecek. Kendi bakanlığımızın şu an bütçesini çalışıyoruz. Yaptığımız her planın, projenin mutlaka bir finans kaynağının olması gerekiyor. O yüzden yarınki çalışmaların sonunda bunları da tamamlayacağız inşallah. Hem ülkemizin hem bölgenin bütün insanlığa hizmet edecek olan bu alanda yapısal reformları ve radikal değişimleri hep beraber yapacağız diye umuyorum" dedi. 
 
Yeni eğitim-öğretim yılında kız çocukların okullaşması ile ilgili bir soru üzerine Bakan Fatma Şahin, "Ömer Dinçer Bakanımız çalışma bakanıyken, tarım işçileriyle ilgili ve onların çocuklarıyla ilgili bir çalışma yapmıştı. Mecliste tarım işçilerinin çocuklarıyla ilgili bir araştırma komisyonu kuruldu ve bir çalışma yaptılar. Bunun sonunda bir genelge yayınlandı. Hareket eden ailelerin, tarım işçilerinin en büyük sorunu çocukların eğitim sorunu. O gün itibariyle radikal değişimler başladı. Ama biz geçen hafta Milli Eğitim Bakanımızla hem kendi bünyemizde neler yapılması gerekir, kurumsal alt yapımızda, hem de bu sorun alanı diye tespit ettiğimiz konulardan yine bir tanesi de tarım işçileriyle ilgili kısım genelgelerin yetersiz kaldığı yerlerde yasal boyutun daha da güçlendirilmesi gerektiren bir çalışmayı da başlattık. Yarın zaten sayın bu konuyu da çözüm önerilerini de bizimle beraber paylaşacaklardır. Eğitim olmazsa olmazımız ve eğitim ilk önceliğimiz. Biliyorsunuz, 10 yıllık iktidarımız boyunca bu konu da ciddi manada 10 kata varan bütçeler artırıldı ve özellikle kız çocuklarının eğitilmesinde Haydi Kızlar Okula kampanyasıyla beraber, Anne Kız Okuldayız kampanyasıyla 400 bin kızımızı okullaştırdık. Bu alanı (çalışan kız öğrenciler) da önemsiyoruz, bu alan ülkemizin realitesi. Buna uygun çözümlerin hem ailelerin ekonomik olarak hayatlarını geçindirebilmeleri hem de çocuklarının eğitimi ile ilgili zorunlu eğitimi tamamlamaları gereken mekanizmayı hükümet olarak ilgili bakanlarımızla beraber, takibini yapmak durumundayız. Önemli bir alan ve biz elimizden gelen süreci tamamlayacağız. Milli Eğitim Bakanımızla beraber yine bölgelere gelip, bu konuların üzerinde de tamamlayıcı çalışmalara devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 
 
18 yaşından küçük çocukların evlendirilmesi konusunda ise Bakan Fatma Şahin, "Türk Ceza Kanunu'nda çok net bir şekilde evlilik yaşı, anne baba rızası yaşı çok net bir şekilde belli oldu. 35 yıl sonra Türk Ceza Kanunu AK Parti Hükümeti döneminde değiştirildi. Buna rağmen zihinsel dönüşüm, ailelerin bilinci çok önemli. Biz de ilgili bakanlık olarak valilerimizin bünyesinde burada bilinç yükseltmemiz gerekiyor. Genç yaşta evlilik ile ilgili biliyorsunuz bizim Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bir araştırma komisyonu kuruldu ve Malatya Milletvekili Öznur Hanım 4 ay önemli bir çalışma yaptı. Şimdi ben bakanlıktaki arkadaşlarıma talimat verdim. Önümüzdeki hafta meclis başlamadan hem genç yaştaki evliliklerle ilgili yapılması gereken raporun sonuç eylem kısmını, hem Necdet Bey, daha önce Sağlık Bakanlığı Müsteşarı olan Adana milletvekilimizin uyuşturucuyla mücadele de yapılması gereken tedbirlerle ilgili önemli bir araştırma komisyonu raporu çıkarmıştı, bunun takibini yapacağız. Şanlıurfa bu dönem şanslı, Zeynep Karahan gibi uluslararası tecrübesi olan bir kadın milletvekili var, Kasım Gülpınar var. Hepsi Şanlıurfa'nın sorunlarını bilen, Şanlıurfa'nın sorunlarını Ankara'da takip eden ve burada çözüm odaklı çalışan bir ekip. Faruk Çelik başkanlığında ben bu dönem çok inanıyorum, bir çok sorun alanı bu ekiple hepimizin birbiriyle olan koordinasyonuyla çözülecek ve geride kalacak diye düşünüyorum" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız