SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Öznur Hanım da Kızdı!

A- A+ PAYLAŞ

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman'ın, AKP'de siyaset yapan kadınlara yönelik sözleri, TBMM Genel Kurulu'nda gerginliğe neden oldu. Arıtman, sözlerine tepki gösteren AKP'li kadın milletvekilleriyle tartıştı.

TBMM Genel Kurulu, İş Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'nın görüşmelerini sürdürüyor. Tasarının 1. bölümünün görüşmeleri sürerken değişiklik önergesi veren CHP İzmir Milletvekili Arıtman, önerge üzerinde yaptığı konuşmada AKP'nin kadına bakış açısını eleştirdi.

Arıtman, "İnsan haklarını savunanları aşağılamak, 'kadınlarımız' diyerek bu partide siyaset yapan hanımefendileri bir mal gibi AK Parti'nin mülkiyeti altında göstermek ve köle kelimesiyle ortaya çıkan
bilinçaltındaki kadına bu korkunç bakış açısı en büyük sorun alanıdır" diye konuştu.

Arıtman'ın sözlerine AKP milletvekilleri tepki gösterdi. AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Arıtman'a cevap vermek için çıktığı kürsüde Arıtman'ın AKP'deki kadın milletvekillerine, kendisinin de tasvip etmediği bir yakıştırmada bulunduğunu söyledi. Elitaş, kadınları mal gibi değerlendirmenin Arıtman'a yakışmadığını belirtti.

AKP ve CHP milletvekilleri arasındaki söz düellosu, Elitaş'ın kürsüden inmesinden sonra da devam etti. Oturumu yöneten TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, birleşime ara verdi. Birleşime verilen arada ise Genel Kurul salonundaki kadın milletvekilleri arasında tartışma yaşandı.

AKP Ankara Milletvekili Aşkın Asan ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, sözlerinden dolayı Arıtman'a tepki gösterdi. Tartışmayı araya giren Grup Başkanvekilleri önledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız