SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Özşimşek Toprağa Verildi

A- A+ PAYLAŞ

Afganistan'da öldürülen, Malatya Belediye Meclisi'nin 1999- 2004 dönemi MHP'li üyesi inşaat mühendisi Rıza Özşimşek'in cenazesi Malatya'ya getirildi ve gözyaşları arasında toprağa verildi. Bu arada, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Malatya Temsilciliğinden yapılan açıklamada da "Bölgedeki tüm dengeleri kendi çıkarları için bozan, Afganistan'ı, Irak'ı cehenneme çevirenler, bu ölümlerin gerçek sorumlularıdır."denildi.

CENAZE TÖRENİ..
Görev aldığı şirketin geçici olarak gönderdiği Afganistan'ta uğradığı saldırı sonucu katledilen Özşimşek'in cenaze namazı, Şehir Mezarlığı Camii'nde Cuma namazını müteakip, Malatya eski Müftüsü Feyyaz Yaşar tarafından kıldırıldı.

Cenaze törenine; Özşimşek'in ailesi ve yakınları, Vali Halil İbrahim Daşöz, Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Ali Osman Başkurt, Belediye Başkan Vekili Alaattin Acun, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Malatya Belediye eski Başkanı Mehmet Çerçi, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl Başkanı Ömer Ekici, Türk Ocağı Malatya Şube Başkanı Nadir Günata, mesleki teşekküller ile bazı belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Kalabalık olan cenaze töreninde, mühendisin eşi Serpil Özşimşek, tabutun başında gözyaşı döküp dua okudu.

Malatya Belediyesi'nde 1999 ve 2004 yılları arasında MHP'nden belediye meclis üyeliği yapan İnşaat Mühendisi Rıza Özşimşek, 2 ay önce çalışmak üzere Kazakistan'a gitmiş, çalıştığı şirket tarafından 15 günlüğüne Afganistan'a gönderilmişti. Yazıhan- Sinan köyünden olan 50 yaşındaki Özşimşek, 2 çocuk babasıydı.

Özşimşek, Afganistan'da 27 Ağustos 2006 tarihinde uğradığı saldırı sonucu öldürülmüş, Özşimşek'in yakını olduğunu belirten AKP Milletvekili Ali Osman Başkurt, olayın gasp amaçlı olduğu yolunda bilgi aldıklarını söylemişti.

MALATYALI MÜHENDİSLERİN TEPKİSİ..
Öte yandan, Özşimşek'in üyesi olduğu TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Malatya Temsilciliği de Erol Erdal, Vehbi Aluçlu ve Bedir Özten imzasıyla yaptığı açıklamada, "Değerli meslektaşımız, odamız üyesi, inşaat mühendisi Rıza Özşimşek, Afganistan'da hain bir saldırı sonucu şehit edilmiştir. Ülkemizin üretim gücü, bilgi ve deneyim birikimini Afganistan'da temsil eden bu değerli meslektaşımız, o ülkeye ve insanlarına yararlı olmak için gitmiştir. Özellikle Afganistan'da, Irak'ta mühendis meslektaşlarımız çok ciddi güvenlik eksiği olan işlerde çalışmaktadır. Ülkemiz, Türk bayrağını uzak diyarlarda onurla dalgalandıran meslektaşlarımıza sahip çıkmalıdır. Bölgedeki tüm dengeleri kendi çıkarları için bozan, Afganistan'ı, Irak'ı cehenneme çevirenler, bu ölümlerin gerçek sorumlularıdır. Türkiye Cumhuriyeti, dünyanın her yerindeki yurttaşlarına sahip çıkabilecek güçte ve kararlılıkta olduğunu göstermelidir. Sayın Özşimşek'in değerli ailesine, dostlarına, birlikte çalıştığı iş arkadaşlarına, tüm mühendislik camiasına taziyelerimizi bildirir, şehit arkadaşımıza yüce Allah'dan rahmet dileriz."denildi.

FOTOĞRAFLAR: (Üstten 1. fotoğraf) Merhum Özşimşek, eşi Serpil Özşimşek ile mutlu günlerinde, (Üstten 2. fotoğraf) Serpil Özşimşek, eşinin tabutu başında gözyaşı döktü. (Son 2 fotoğraf) Cenaze töreninden görüntüler. (Nihat ABACI)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız