SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Öztek "Müdahaleye Karşıyız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:57:17
Öztek
A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Latif Öztek, Suriye’ye yapılacak müdahaleye karşı olduklarını bildirdi.

Beraberindeki partililerle birlikte Aksaç Otel’de basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelen ve burada basın açıklaması yapan Öztek, Suriye’ye yapılacak müdahaleye karşı olduklarını belirterek, “Birleşmiş Milletlere de, Amerika Birleşik Devletleri’ne de, uluslararası koalisyon güçlerine de, Suriye’ye de, bölgeye de hayır ve fayda getirmez. Suriye’yi Irak’ın durumuna düşürür. Irak’a koalisyon güçleri girdi, huzur mu geldi? Müdahale olursa Suriye bölünür. Ayrıca müdahale Türkiye’ye de fayda getirmez. Bu nedenlerle Suriye’ye müdahale yapılmasını istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

Öztek, çözüm süreciyle ilgili olarak da, “Bugün silahını bırakıp yurt dışına giden PKK’lının yüzde 20 olduğu ifade ediliyor” diyerek, özetle şunları söyledi: “Silahını bırakıp yurt dışına giden PKK’lının yarın daha mükemmel silahlarla Türkiye’ye gelebileceği hiçbir zaman göz ardı edilmemelidir. Bugün PKK, yarın başka bir örgüt olur. Bu konudaki görüşümüzü yıllardır ifade ediyoruz. Terörün temelinde yurt dışı bağlantıları var. Bu nedenle çözüm süreci başarısız olur.”

Dış politikayı eleştiren Öztek, “Komşularımızla sıfır sorun dediler. Bugün dost olduğumuz komşu ülke yoktur” dedi.

Ekonominin gidişatının da iyi olmadığını ileri süren Öztek, “İthalat 236 milyar dolar, ihracat 153 milyar dolar. Dolayısıyla 84 milyar dolar açığımız var. Yılda 50 milyar dolar civarında faiz ödüyoruz. AKP iktidara geldiğinde borcumuz 232 milyar dolar idi, şimdi 565 milyar dolara yükseldi” diye konuştu.

Bu arada, SP Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk de, Öztek’in Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler nedeniyle il, ilçe ve beldelere ziyaret programı ve 22 Eylül Pazar günü yapılacak olan partilerinin merkez ilçe Battalgazi seçimi nedeniyle Malatya’da olduğunu bildirip, bir basın mensubunun, “Büyükşehir belediyesi adayınız eski belediye başkanı Ahmet Münir Erkal diye söyleniyor” sorusuna karşılık ise, “Henüz belli değil” dedi. Asiltürk, Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde herhangi bir parti ile de ittifak yapmayacaklarını söyledi.

MESOB'u Ziyaret Etti

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Latif Öztek, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin’i ziyaret ederek oda başkanları ile görüştü.

Ziyarette konuşan MESOB Başkanı Keskin, “SP’de Malatya’ya gelen tüm yöneticiler mutlaka esnaf ve sanatkar camiasını ziyaret eder. Buda bize mutluluk veriyor. Rahmetli Erbakan, önemli siyasetçiler yetiştirerek ülkeye büyük katkılar sundu” dedi.

Keskin, “Esnaf ve sanatkar kesimi, siyasetçilerinde her zamanda belirttiği gibi, bu ülkenin temel taşı, omurga kemiği. Bel kemiği, denge unsuru, derler. Barışın, güvenin ve huzurun adresidir, ancak siyasi partilerimiz iktidar olunca bunu unutuyorlar. Partilerin muhalefette iken esnafa olan bakış açısı iktidarda iken değişiyor” diye konuştu.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Latif Öztek, “Bu ülkenin en büyük şansı esnafının, çiftçi kesimini, köylü kesimini denge unsuru olmasıdır. Dikkat edin en son eylem yapan kesim bu iki kesimdir. Bütün olayları araştırın, işçileri sokağa döküp olay çıkartabilirsiniz, öğrencileri sokağa döküp olay çıkartabilirsiniz, şehirdeki halkı sokağa döküp olay çıkartabilirsiniz. Şehirdeki halka bakın en az içinde bulunan esnaftır. Tepkiyi ortaya koyanda esnaftır. Gezi olaylarında nitekim öyle oldu” şeklinde konuştu.

Gezi olaylarından sonra iktidara düşen görevin güven ortamını sağlamak olduğunu belirten Öztek, muhalefetinde huzur ortamının sağlanmasına katkıda bulunması gerektiğini kaydetti. Öztek, “Toprak ayağımızda kayıyor, Allah korusun. 5 sene önce Suriye’nin bu hale geleceğini söyleseydiniz, kimse inanmazdı. 20 sene önce Irak bu hale gelecek denseydi, kim inanırdı, Irak 3’e bölündü. Türkiye’de aynı duruma düşebilir. O yüzden biz bu ülkenin sahibiyiz, CHP’nin AK Parti’nin, MHP’nin hepsinin bir araya gelip bu olayları bitirmesi lazım. Eylemciler ne istiyordu, tama sesinizi duyurdunuz, plan değişti, program değişti. O halde olayların bitmesi lazım. Olay çıkartıp Türkiye’yi bu işlerle meşgul etmeye gerek yoktur. Yarın Türkiye sıkıntıya girerse, hepimiz sıkıntıya gireriz” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız